Ειδήσεις

Έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στον τουρισμό από το 2023

Ο τουρισμός πλήττεται από μια ωρολογιακή δημογραφική βόμβα με έλλειψη πιθανών ικανών εργαζομένων από το 2023 κι έπειτα, προειδοποίησε τους εκπροσώπους της βιομηχανίας που βρίσκονται στη Μεσσηνία για το συνέδριο της ΑΒΤΑ, ο γενικός διευθυντής της Monarch Group, Andrew Swaffield.Ο κ. Swaffield, ο οποίος συμμετείχε σε τετραμελές πάνελ, περιέγραψε το ζήτημα ως «μείζον πολιτικό» για το οποίο κανείς δε μιλά.

Το πάνελ παρότρυνε τη βιομηχανία να ενθαρρύνει περισσότερους νέους που ολοκληρώνουν την υποχρεωτική εκπαίδευση να επιλέγουν μια καριέρα στον τουρισμό παρά να συνεχίζουν τις σπουδές τους, με φόντο την κυβερνητική συμβουλευτική για το σχέδιο πρωτοπορίας που έχει στόχο να δημιουργήσει 3 εκατ. θέσεις μαθητείας σε όλη τη Βρετανία μέχρι το 2020.

Χρειάζεται, είπε, να ενθαρρυνθούν περισσότερες γυναίκες να επιστρέφουν στις δουλειές τους μετά την τεκνοποίηση σε συνδυασμό με την προώθηση στον κλάδο εργασιακών δυνατοτήτων διαφορετικού εύρους.

Η Βρετανία, τόνισε, θα ξεμείνει από ικανό προσωπικό σε 8 χρόνια από τώρα, και, ως αποτέλεσμα, θα οδηγηθεί στην ύφεση. Όπως είπε, η Γερμανία έχει ήδη βρεθεί αντιμέτωπη με αυτό το ζήτημα και για αυτό το λόγο δέχεται έναν τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων.

tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου