ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγορά ακινήτων χωρίς πόθεν έσχες;

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κατασχεμένα ακίνητα

Νο­μο­θε­τι­κή διά­τα­ξη του υπουρ­γεί­ου Οι­κο­νο­μι­κών, η οποία είναι ήδη έτοι­μη και ανα­μέ­νε­ται να κα­τα­τε­θεί εντός των επό­με­νων ημε­ρών στη Βουλή, θα ορί­ζει ότι το πόθεν έσχες θα εφαρ­μό­ζε­ται όχι στην αντι­κει­με­νι­κή αξία του ακι­νή­του όπως συμ­βαί­νει σή­με­ρα, αλλά στην πραγ­μα­τι­κή τιμή πώ­λη­σης που ανα­γρά­φε­ται στην συμ­βό­λαιο.

Σύμ­φω­να με την εφη­με­ρί­δα «ΤΑ ΝΕΑ», αυτό ση­μαί­νει ότι ο αγο­ρα­στής και ο πω­λη­τής θα μπο­ρούν να συμ­φω­νούν την τιμή την οποία θα ανα­γρά­φουν στο συμ­βό­λαιο σε επί­πε­δα ακόμη και χα­μη­λό­τε­ρα από το πραγ­μα­τι­κό τί­μη­μα της με­τα­βί­βα­σης. Ετσι ου­σια­στι­κά θα γλι­τώ­νουν το πόθεν έσχες. Εκτι­μά­ται ότι αυτό το μέτρο θα δώσει με­γά­λη ανάσα στην αγορά ακι­νή­των που έχει κα­ταρ­ρεύ­σει καθώς θα απο­τε­λέ­σει κί­νη­τρο για επεν­δύ­σεις από κε­φά­λαια που σή­με­ρα πα­ρα­μέ­νουν αδρα­νή γιατί φο­βού­νται τον έλεγ­χο της εφο­ρί­ας.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.