ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διεύρυνση προς το κέντρο προγραμματίζει το Μαξίμου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μαξίμου

Του Βα­σί­λη Σκου­ρή

«Διεύ­ρυν­ση» προς το κέ­ντρο, ει δυ­να­τόν και προς τα αρι­στε­ρά, προ­γραμ­μα­τί­ζει ο Αλέ­ξης Τσί­πρας, με ση­μείο ανα­φο­ράς το Συ­νέ­δριο του Οκτω­βρί­ου, αλλά και-εν συ­νε­χεία- με τον κυ­βερ­νη­τι­κό ανα­σχη­μα­τι­σμό.

Το Σάβ­βα­το και την Κυ­ρια­κή συ­νέρ­χε­ται η Κε­ντρι­κή Πο­λι­τι­κή Επι­τρο­πή του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και ο πρω­θυ­πουρ­γός με την ομι­λία του θα κη­ρύ­ξει την έναρ­ξη των προ­συ­νε­δρια­κών δια­δι­κα­σιών, θα δώσει το στίγ­μα του Συ­νε­δρί­ου, αλλά και θα αντι­πα­ρα­τε­θεί με τον Κυ­ριά­κο Μη­τσο­τά­κη που θα μι­λή­σει στη ΔΕΘ, αλλά και θα απα­ντή­σει σε ερω­τή­σεις δη­μο­σιο­γρά­φων στη συ­νέ­ντευ­ξη Τύπου.

Η Κου­μουν­δού­ρου, όπως έγρα­ψε την Κυ­ρια­κή η Realnews, συ­γκρο­τεί Επι­τρο­πές Στή­ρι­ξης ενό­ψει του Συ­νε­δρί­ου, τόσο κε­ντρι­κά, όσο και ανά νομό, με τα ονό­μα­τα να ανα­κοι­νώ­νο­νται το αμέ­σως προ­σε­χές διά­στη­μα. Η Κε­ντρι­κή Επι­τρο­πή Στή­ρι­ξης θα απο­τε­λεί­ται από πε­ρί­που 70 πρό­σω­πα, με­τα­ξύ των οποί­ων, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες της “R”, θα είναι οι Φώτης Κου­βέ­λης και Μα­ρι­λί­ζα Ξε­νο­γιαν­να­κο­πού­λου, οι Δή­μαρ­χοι Νί­καιας-Ρέντη Γιάν­νης Ιω­α­κει­μί­δης, Αγίων Αναρ­γύ­ρων Νίκος Σα­ρά­ντης, Νι­σύ­ρου Χρι­στο­φής Κο­ρω­ναί­ος, καλ­λι­τέ­χνες, πα­νε­πι­στη­μια­κοί και άλλοι, που έως τώρα δεν ανή­καν στο χώρο του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ.

Κι­νή­σεις «διεύ­ρυν­σης» ου­σια­στι­κά θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν και με την Επι­τρο­πή για την ανα­θε­ώ­ρη­ση του Συ­ντάγ­μα­τος, όπου για επι­κε­φα­λής προ­ο­ρί­ζε­ται – όπως έχει γρά­ψει η “R” – ο υπουρ­γός επί κυ­βέρ­νη­σης Ση­μί­τη κα­θη­γη­τής Μι­χά­λης Στα­θό­που­λος, γνω­στός και από τον πρω­τα­γω­νι­στι­κό ρόλο που είχε παί­ξει στη δια­μά­χη για τις ταυ­τό­τη­τες επί μα­κα­ρι­στού Αρ­χιε­πι­σκό­που Χρι­στό­δου­λου.

Πρό­θε­ση, μά­λι­στα του Μα­ξί­μου είναι στην Επι­τρο­πή να συμ­με­τά­σχουν και ο επί­τι­μος αντι­πρό­ε­δρος του Συμ­βου­λί­ου Επι­κρα­τεί­ας Πέ­τρος Πα­ρα­ράς, ο κα­θη­γη­τής Νίκος Μου­ζέ­λης, αλλά και ο νέος Πρό­ε­δρος της Αρχής Προ­στα­σί­ας Προ­σω­πι­κών Δε­δο­μέ­νων Κώ­στας Με­νου­δά­κος, καθώς και ο Γιώρ­γος Σω­τη­ρέλ­λης.

Οι κι­νή­σεις «διεύ­ρυν­σης» του κυ­βερ­νη­τι­κού σχή­μα­τος, μά­λι­στα, ανα­μέ­νε­ται να συ­νε­χι­στούν και με τον ανα­σχη­μα­τι­σμό, ο οποί­ος έχει ήδη προ­α­ναγ­γελ­θεί για μετά το Συ­νέ­δριο του Οκτω­βρί­ου, καλά πλη­ρο­φο­ρη­μέ­νες πηγές ωστό­σο δεν απο­κλεί­ουν να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί και στα τέλη του έτους, μετά την ολο­κλή­ρω­ση της δεύ­τε­ρης αξιο­λό­γη­σης.

Το Μα­ξί­μου, με τη συ­γκε­κρι­μέ­νη στρα­τη­γι­κή, ελ­πί­ζει να απο­φύ­γει την πο­λι­τι­κή απο­μό­νω­ση, σε μια πολύ δύ­σκο­λη γι’ αυτό συ­γκυ­ρία, με το πε­ρι­βάλ­λον μά­λι­στα να κα­θί­στα­ται δυ­σμε­νέ­στε­ρο εφό­σον όπως όλα δεί­χνουν η ύφεση συ­νε­χι­στεί και τον χει­μώ­να. Άλ­λω­στε, το θέμα των ει­σό­δων, απο­τε­λεί με­γά­λο ζη­τού­με­νο για την κυ­βέρ­νη­ση, όπως και η έναρ­ξη της συ­ζή­τη­σης για απο­μεί­ω­ση του ελ­λη­νι­κού χρέ­ους.

Σε αυτό το κλίμα, πά­ντως, η Κου­μουν­δού­ρου θε­ω­ρεί ως ιδιαί­τε­ρα εν­θαρ­ρυ­ντι­κό το μή­νυ­μα με την εγ­γρα­φή πε­ρί­που 9000 νέων μελών ενό­ψει του Συ­νε­δρί­ου. Τέλος, με δε­δο­μέ­νες τις αντι­δρά­σεις για τις κα­τα­στα­τι­κές αλ­λα­γές, αυτές δεν θα συ­ζη­τη­θούν στο επι­κεί­με­νο Συ­νέ­δριο, αλλά σε νέο, έκτα­κτο Κα­τα­στα­τι­κό Συ­νέ­δριο που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί τον χει­μώ­να του 2017.

real.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.