Ειδήσεις

H trivago αποκαλύπτει τις ανερχόμενες ταξιδιωτικές τάσεις μετά την κρίση

Καθώς έχουμε αφήσει πίσω μας την πρώτη φάση της πανδημίας, οι χώρες σε όλο τον χαλαρώνουν τα μέτρα απαγόρευσης που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, επιτρέποντας τα ταξίδια.

Ενώ η κατάσταση της πανδημίας αλλάζει με ταχείς ρυθμούς, εμφανίζονται νέες ταξιδιωτικές τάσεις και συμπεριφορές.

Όπως προβλέπει ο Γενικός Διευθυντής της trivago Άξελ Χέφερ ο κλάδος θα ανακάμψει σύντομα. Παίρνοντας όμως, μια νέα μορφή.

Πως θα διαμορφωθούν τα ταξίδια

Σύμφωνα με τον Άξελ Χέφερ “ο νέος τρόπος ταξιδιών θα γίνεται 100% με τους δικούς σου όρους ως προς τη μεταφορά και τα καταλύματα.
Πρόκειται για το ασφαλέστερο ταξίδι που μπορείς να φανταστείς. Μπαίνεις στο αυτοκίνητό σου, παίρνεις μαζί σου την οικογένειά σου, ανοίγεις την πόρτα, καθαρίζεις τα πάντα και είσαι έτοιμος.

Πρόκειται για το ασφαλέστερο ταξίδι που μπορείς να φανταστείς. Το επόμενο είναι να πας σε ένα ξενοδοχείο. Βλέπεις κι άλλους ανθρώπους, αλλά υπάρχουν πολλοί περιορισμοί ασφαλείας εκεί, κοινωνική αποστασιοποίηση και τα πάντα καθαρίζονται επιμελώς”

Αυτό σημαίνει ότι η ζήτηση για ταξίδια εσωτερικού και αναψυχής πρόκειται να εκτοξευτεί σύντομα στα ύψη.

Αρχικά, οι άνθρωποι δε θα απομακρύνονται πολύ από την πόλη τους και θα αναζητούν ξενοδοχεία ή εναλλακτικά καταλύματα που προάγουν ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου επιβάλλονται μέτρα υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Επιπλέον, θα αναζητούν πλέον ταξίδια και διαμονές που θα εξασφαλίζουν διασκέδαση και πνευματική ανανέωση για όλη την οικογένεια μετά από μια μακρά περίοδο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Οι ξενοδόχοι είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν αυτές τις ταξιδιωτικές τάσεις και συμπεριφορές κατόπιν κρίσης, ώστε να εξασφαλίσουν πελάτες μετά την κρίση.

Οι νέες ταξιδιωτικές τάσεις

Οδικά ταξίδια

Ένα οδικό ταξίδι σε έναν εθνικό δρυμό ή κάποιο άλλο αξιοθέατο εντός του ίδιου ή ενός κοντινού νομού. Έτσι θα είναι τα ταξίδια στο εγγύς μέλλον. Τα ταξίδια αναμένεται να ξεκινήσουν με οδικώς σε κοντινή απόσταση από τις πόλεις των ταξιδιωτών, λόγω του αισθήματος ανασφάλειας που σχετίζεται με τις πτήσεις και τα αεροδρόμια προς το παρόν.

Ο κόσμος θα αφήσει επίσης κατά μέρος τις πολυτελείς αποδράσεις και θα προτιμήσει τα κάμπινγκ μέχρι να νιώσει ξανά σίγουρος για τα οικονομικά του.

 

Coronacation

Coronacation, είναι νέος ταξιδιωτικός όρος. Και πρόκειται για τις “διακοπές που πραγματοποιούνται λόγω φτηνών πτήσεων και ξενοδοχείων που υπάρχουν εξαιτίας του κορωνοϊού”.

Καθώς τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης είναι πλέον εμφανή και πολλοί άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν, έστω και με κάποιο ρίσκο. Και αναζητούν προσφορές και εκπτώσεις στην διαμονή τους.

Προστασία από τον κορωνοϊό

Θα χρειαστεί να τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι να διατεθεί στην αγορά ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Γι’ αυτό, δε εκπλήσσει το γεγονός ότι η προστασία από τον κορωνοϊό είναι το νέο ταξιδιωτικό κριτήριο.

Τα ξενοδοχεία πρέπει να εφαρμόζουν σταθερά μέτρα για την ασφάλεια των πελατών τους.

Πρόκειται για το πιο σημαντικό κριτήριο για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και την προσέλκυση ταξιδιωτών αυτή την περίοδο.

Διακοπές κοντά στο σπίτι

Τα ταξίδια αναμένεται να είναι πολύ πιο μικρής διάρκειας από ότι πριν, λόγω των περιορισμένων οικονομικών.

Αυτό σημαίνει ότι οι παραδοσιακές καλοκαιρινές διακοπές των δύο εβδομάδων μπορεί να αντικατασταθούν από τριήμερα. Οι διακοπές κοντά στο σπίτι μπορεί να είναι η επόμενη μεγάλη τάση του ταξιδιωτικού κλάδου.

Οι ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για δραστηριότητες αναψυχής ή διακοπών κοντά στο σπίτι προσελκύονται περισσότερο από δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Έτσι, θα επιλέξουν καταλύματα που δέχονται παιδιά ή και κατοικίδια.
Και θα αναζητούν δραστηριότητες με βιωματικό και πολιτισμικό χαρακτήρα, όπως τοπικά μουσικά φεστιβάλ, περιηγήσεις τέχνης, πεζοπορίες, θαλάσσια σπορ και άλλα.

Πηγή: tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου