Ρεπορτάζ

Εργα και υδροδοτήσεις στις προτεραιότητες της ΔΕΥΑΡ

Προχωρούν –έστω και με καθυστερήσεις λόγω της κρίσης του κορωνοϊού- τα έργα της ΔΕΥΑΡ ενώ, παράλληλα, γίνονται προσπάθειες για να βελτιωθεί η υδροδότηση του νησιού της Ρόδου, με γεωτρήσεις. Αυτό υπογράμμισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης κ. Γιώργος Υψηλάντης, ο οποίος επισήμανε ότι αυτή την περίοδο, υπογράφονται συνεχώς νέες συμβάσεις: «Έχει συμβασιοποιηθεί το έργο υδροδότησης της Ιαλυσού μέσω του Φράγματος Γαδουρά –με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Αναμένουμε να εγκατασταθεί ο εργολάβος, ενώ υπογράψαμε μία νέα σύμβαση για την επισκευή εκτάκτων βλαβών στην περιοχή από Αφάντου έως και Νότια Ρόδο. Στις επόμενες μέρες θα υπογράψουμε ακόμη δύο ανάλογες συμβάσεις για: α. εργολαβία για την περιοχή από την Δ.Ε. Πεταλούδων έως και την Δ.Ε. Αταβύρου και β. εργολαβία για Δ.Κ. Ρόδου, Ιαλυσού και Καλλιθέας. Σε εξέλιξη βρίσκονται πολλά μικρής κλίμακας έργα –είτε από εργολάβους, είτε από συνεργεία της ΔΕΥΑΡ».
Ο κ. Υψηλάντης αναφέρθηκε στην συνολική αντιμετώπιση της κατάστασης των τεχνικών προβλημάτων στην περιοχή του Αρχαγγέλου ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για να δοθεί νερό μέσω του Φράγματος στην Δ.Ε. Λινδίων όπου επίσης υπάρχει πρόβλημα. Ο διαγωνισμός της προμήθειας του βασικού υλικού (σωληνώσεις) έχει ολοκληρωθεί αλλά λόγω των ενστάσεων, αναμένεται η εξέταση των προσφυγών μέχρι να αναδειχθεί ο εργολάβος: «Στην Δ.Ε. Λινδίων παραμένει το πρόβλημα με την ποιότητα του νερού εδώ και χρόνια, λόγω της υφαλμύρωσης. Οι περισσότερες γεωτρήσεις που υπήρχαν, λόγω υπεράντλησης, εξαντλήθηκαν, πέρασε μέσα η θάλασσα με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί η ποιότητα του νερού. Προβλέπεται βέβαια, με το έργο που θα δημοπρατήσει η ΠΝΑι να λυθεί το πρόβλημα, αλλά θα χρειαστεί ακόμη χρόνο. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία προσωρινή λύση, μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο», ανέφερε.
ΟΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
Αναφορικά με τις γεωτρήσεις, ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης τόνισε τα εξής: «Υπάρχει ανόρυξη γεωτρήσεων στην Δ.Ε. Καμείρου και θα συνεχίσουμε στον Ατάβυρο και στη Νότια Ρόδο. Επιπλέον, πολλές γεωτρήσεις που ήταν εκτός λειτουργίας, έχουν επισκευαστεί προκειμένου να εξυπηρετήσουν πολλά από τα χωριά του νησιού μας. Η πρώτη γεώτρηση που ανοίξαμε πριν λίγες μέρες είναι στην περιοχή Τσαμάτου (νότια της Κρητηνίας) όπου σχεδιάζεται μια επένδυση και απαιτείται υδροδότηση».
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΡ
Να σημειωθεί ότι χτες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην ΔΕΥΑΡ με αντικείμενο το χρηματοδοτικό πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ το οποίο έρχεται σε συνέχεια του ‘Φιλόδημου’. «Επειδή αναμένουμε να βγουν στον αέρα προσκλήσεις θέλουμε να εξετάσουμε πώς θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους πόρους για έργα στα οποία μπορεί να
«ΕΚΤΟΣ» ΧΙΛΙΑΔΕΣ
ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΕΣ
ΣΤΟ ΝΗΣΙ!
Σύμφωνα με τον κ. Υψηλάντη, ένας από τους βασικούς και άμεσους στόχους της επιχείρησης είναι να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι υδρομετρητές. «Από τους 84.000 υδρομετρητές που υπάρχουν στο νησί, αρκετές χιλιάδες πρέπει να βγουν εκτός λειτουργίας διότι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με ανεξόφλητους λογαριασμούς. Πολλοί από αυτούς τους υδρομετρητές είναι παλαιοί, άλλοι δεν λειτουργούν κ.λπ. Θα καλέσουμε όλους τους καταναλωτές μας, να έρθουν να ‘ξανασυστηθούμε’. Θα γίνει αναλυτική καταγραφή στοιχείων από την αρχή, για κάθε καταναλωτή για να μπορούμε να έχουμε σαφή και ακριβή εικόνα για τις καταναλώσεις», όπως είπε.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους εργαζόμενους στις πρώην ΔΕΥΑ του νησιού, ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης, ξεκαθάρισε πως όλοι εργάζονται κανονικά (με τις σχετικές συμφωνίες που έχουν γίνει με την δημοτική αρχή Ρόδου). «Ζητήσαμε πάντως και την πρόσληψη 100 νέων εργαζομένων στην ΔΕΥΑΡ η οποία είχε εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά καθυστερεί. Υπάρχει περίπτωση να γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2020», ανέφερε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου