Στις «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων», στα «Στοιχεία Μηχανών», στη «Ναυσιπλοΐα ΙΙ», στις «Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις» και στην «Ιστορία Τεχνών: Έργα και Δημιουργοί» εξετάστηκαν χθες Τρίτη στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι υποψήφιοι από τα Επαγγελματικά Λύκεια. Τα πράγματα για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ «σοβάρεψαν» χθες καθώς διαγωνίστηκαν στα μαθήματα ειδικότητας που έχουν υψηλό συντελεστή βαρύτητας και παίζουν μεγάλο ρόλο στην συνολική τους βαθμολογία.
Ο Ευάγγελος, ο Λευτέρης και ο Γιώργος έγραφαν Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης. Οι τρεις φίλοι στοχεύουν σε τουριστικές σχολές, οι δύο πρώτοι θέλουν να εισαχθούν στην ΑΣΤΕΡ και ο Γιώργος επιθυμεί να φοιτήσει στο τμήμα τουριστικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Όπως δηλώνουν στη «δημοκρατική» τα θέματα ήταν εύκολα και βατά.
Ευάγγελος Τζωρζής
Θα έλεγα ότι τα θέματα ήταν πιο εύκολα από άλλες χρονιές. Είναι ένα μάθημα με υψηλό συντελεστή που παίζει μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση των συνολικών μας μορίων και χαίρομαι που τα πήγα καλά. Στοχεύω στην ΑΣΤΕΡ και πιστεύω ότι θα πετύχω τον στόχο μου.
Λευτέρης Χανδακάρης
Πιστεύω ότι τα θέματα ήταν βατά. Σε σύγκριση με αυτά που έπεσαν τις προηγούμενες χρονιές ήταν πολύ πιο εύκολα. Μπορώ να πω ότι τα πήγα πολύ καλά σήμερα και θέλω να πιστεύω ότι θα πετύχω τη σχολή μου επιθυμώ, η οποία δεν είναι άλλη από την ΑΣΤΕΡ.
Γιώργος Αλεξόπουλος
Θα έλεγα ότι τα θέματα ήταν απλά κι εύκολα. Τουλάχιστον προσωπικά δεν δυσκολεύτηκα καθόλου. Ήμουν κατάλληλα προετοιμασμένος και έγραψα πολύ καλά. Έχω να παρατηρήσω όμως το εξής… Ενώ η ύλη είναι ευρεία, τα θέματα περιορίστηκαν σε 2-3 ενότητες που αν τυχόν κάποιος δεν τις είχε διαβάσει, δεν θα μπορούσε να γράψει. Θα μπορούσαν τα θέματα να καλύπτουν μεγαλύτερο φάσμα της ύλης μας.
Ο Ιωάννης Μαχραμάς, συμμετείχε στο νέο θεσμό της Μαθητείας των αποφοίτων που εισήγαγαν τα ΕΠΑΛ. Παίρνει μέρος για δεύτερη φορά στις πανελλήνιες εξετάσεις και όπως ο ίδιος δηλώνει, διάβαζε πολύ. Καθημερινά, διένυε 60 χιλιόμετρα από τη Μαλώνα στη Ρόδο, δούλευε, πήγαινε στο φροντιστήριο και στο σχολείο, επέστρεφε σπίτι και ξενυχτούσε διαβάζοντας. Προσηλωμένος στο στόχο του, που είναι η σχολή μηχανολόγων οχημάτων στη Θεσσαλονίκη, δεν το έβαλε κάτω!

Ιωάννης Μαχραμάς
Τα θέματα ήταν κατά την άποψή μου πάρα πολύ εύκολα. Προσωπικά δούλεψα συστηματικά για να πετύχω το στόχο μου και αυτή η προσπάθειά μου, πιστεύω ότι θα πιάσει τόσο. Στα στοιχεία μηχανών εκτιμώ ότι έγραψα άριστα και χαίρομαι γι’ αυτό καθώς τα μαθήματα ειδικότητας έχουν υψηλότερο συντελεστή βαρύτητας.
Μπορεί να ξενυχτούσα διαβάζοντας, μπορεί να δούλευα παράλληλα, μπορεί να έκανα 60 χιλιόμετρα από τη Μαλώνα όπου μένω μέχρι τη Ρόδο για να πάω στη δουλειά μου, στο φροντιστήριο ή στο σχολείο, παρέμενα όμως πάντα προσηλωμένος στο στόχο μου που είναι το τμήμα μηχανολόγων οχημάτων στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Ο Βαγγέλης Τζαμπάζης ξεκίνησε την προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις κάποιους μήνες πριν. Συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει μία θέση στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και έβαλε τα δυνατά του για να πετύχει το στόχο του. Στα στοιχεία μηχανών έγραψε άριστα και ελπίζει να εκπληρωθεί το όνειρό του!
Βαγγέλης Τζαμπάζης
Διάβαζα τους τελευταίους έξι μήνες εντατικά, καθώς αποφάσισα να διεκδικήσω το ΕΜΠ. Ξεκίνησα ουσιαστικά από το μηδέν κι έφτασα σε άριστο επίπεδο στα μαθήματα ειδικότητας. Όταν λοιπόν άρχισα την προετοιμασία, συνειδητοποίησα ότι μπορώ να θέσω στόχους και να διεκδικήσω κάτι το οποίο με ενδιαφέρει πολύ. Στα στοιχεία μηχανών έγραψα άριστα. Ελπίζω να έχω ένα συνολικό αποτέλεσμα τέτοιο που θα με βοηθήσει να πετύχω το στόχο μου.

Και ο Αλέξανδος Κοντός θεωρεί ότι τα θέματα στο μάθημα των στοιχείων μηχανών ήταν απλά.
«Τα θέματα στα στοιχεία μηχανών ήταν απλά. Χρειαζόταν βέβαια κάποια προσοχή στην εκφώνηση, καθώς υπήρχαν παγίδες και θα μπορούσε να την «πατήσει» κανείς. Προσωπικά, είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μου», δήλωσε στη «δημοκρατική» ο Αλέξανδρος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ