Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον  Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 14 Ιουνίου κάθε χρόνου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» διοργανώνει ένα διήμερο εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης Ρόδου.

Στον πεζόδρομο του «Ακταίον» σήμερα 13 (Δευτέρα) και αύριο 14 Ιουνίου (Τρίτη) 2016,

οι εκδηλώσεις γίνονται από τις 5μ.μ. έως τις 10μ.μ. και έχουν σαν βασικό σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για την εθελοντική αιμοδοσία. Για τον λόγο αυτό έχει στηθεί ειδικό περίπτερο με πλούσιο ενημερωτικό υλικό.

Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων έχει προγραμματιστεί για τη δεύτερη ημέρα, αύριο Τρίτη, οπότε και θα γίνει «Ποδηλατάδα», μέσα από την οποία οι συμμετέχοντες θα στείλουν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, το μήνυμα της ζωής!

Όσοι πάρουν μέρος θα ξεκινήσουν από το «Ακταίον» με κατεύθυνση το Λιμάνι Ρόδου έως την είσοδο της Μεσαιωνικής Τάφρου. Εκεί θα γίνει αναστροφή με τους ποδηλάτες (πάντα όλοι μαζί) να επιστρέφουν από τον ίδιο δρόμο πάλι στο Ακταίον και θα συνεχίσουν μέσο Πλατείας Δημαρχείου, Καζίνο και Ενιδρύου έως το Άγαλμα το Διαγόρα στην Ψαροπούλα. Νέα αναστροφή, κι επιστροφή στο «Ακταίον» για τερματισμό, μέσο της οδού Παπανικολάου.

Η «Ποδηλατάδα» δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και για τον λόγο αυτό προσκαλούνται όλοι οι Ροδίτες να πάρουν μέρος, είτε ανήκουν, είτε δεν ανήκουν σε κάποιο ποδηλατικό σωματείο. Με τη βοήθεια της Τροχαίας Ρόδου, οι συμμετέχοντες θα κινηθούν όλοι μαζί προκειμένου να αποφευχθούν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Φέτος, το κεντρικό μήνυμα του εορτασμού είναι «Το αίμα μας ενώνει όλους/Bloodconnectusall», μήνυμα που προβάλλει την αλυσίδα αλληλεγγύης εθελοντής αιμοδότης – αίμα – ασθενής.

Κάθε χώρα, για να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα, χρειάζεται 60.000 φιάλες αίμα, σε

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

14 Ιουνίου 2016

-17.00-22.00: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

-17.00-20.00 RADIO GALAXY (DJ Κώστας Τσιλικιώτης)

-19:00 «ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ»

-20.00 Barocco (Mουσικόσυγκρότημα).

Τις εκδηλώσεις στηρίζουν πλήρως, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, η Δημοτική Κοινότητα Ρόδου, η ΒΙΚΟΣ Α.Ε., τα ΕΛΤΑ, τοRADIO GALAXY, το FREE SOUND BY GIOVANNI και το OIKOSYSTEM.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ