ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστρεπτέα 7: Ξεκινούν οι έλεγχοι για όσους έλαβαν ενίσχυση – Από «κόσκινο» οι δηλώσεις

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ηλεκτρονικός έλεγχος

Ποιοι θα επι­στρέ­ψουν το σύ­νο­λο του ποσού – Τσου­χτε­ρές ποι­νές για τους πα­ρα­βά­τες. Οι αι­τή­σεις ολο­κλη­ρώ­θη­καν και πλέον οι αρ­μό­διες Αρχές θα προ­βαί­νουν σε ελέγ­χους για να δια­πι­στω­θεί αν υπήρ­ξε κα­τα­στρα­τή­γη­ση των δια­τά­ξε­ων ή υπο­βο­λή δη­λώ­σε­ων με ψευδή στοι­χεία

Από «κό­σκι­νο» θα πε­ρά­σει τις επι­χει­ρή­σεις που εμ­φά­νι­σαν με­γά­λη μεί­ω­ση τζί­ρου ή έχουν υπο­βά­λει τρο­πο­ποι­η­τι­κές δη­λώ­σεις και έλα­βαν την κρα­τι­κή ενί­σχυ­ση του 7ου κύ­κλου της επι­στρε­πτέ­ας προ­κα­τα­βο­λής η Ανε­ξάρ­τη­τη Αρχή Δη­μο­σί­ων Εσό­δων προ­κει­μέ­νου να δια­σφα­λί­σει τα συμ­φέ­ρο­ντα του Δη­μο­σί­ου.

Μετά την ολο­κλή­ρω­ση της υπο­βο­λής των αι­τή­σε­ων, οι αρ­μό­διες Αρχές θα συ­γκρί­νουν τα μη­νιαία με­γέ­θη των ακα­θά­ρι­στων εσό­δων και εξό­δων φέτος σε σχέση με τα με­γέ­θη προη­γού­με­νων ετών, συλ­λέ­γο­ντας στοι­χεία και πλη­ρο­φο­ρί­ες τόσο από τις υπο­βλη­θεί­σες δη­λώ­σεις των επι­χει­ρή­σε­ων, όσο και από τρί­τους, δη­μό­σιους και ιδιω­τι­κούς φο­ρείς.

Σε πε­ρί­πτω­ση πι­θα­νής κα­τα­στρα­τή­γη­σης των δια­τά­ξε­ων ή υπο­βο­λής δη­λώ­σε­ων με ψευδή ή ανα­κρι­βή στοι­χεία που τρο­πο­ποιούν το ύψος των ακα­θά­ρι­στων εσό­δων, του κύ­κλου ερ­γα­σιών ή τους ΚΑΔ, ή δεν απο­τυ­πώ­νουν ορθά την κα­τά­στα­ση λει­τουρ­γί­ας των επι­χει­ρή­σε­ων, οι ελεγ­κτι­κές Αρχές θα προ­βαί­νουν σε εκτε­τα­μέ­νους ελέγ­χους.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως οι πα­ρα­βά­τες που θα εντο­πι­στούν, είτε άμεσα είτε και σε βάθος χρό­νου, θα υπο­χρε­ω­θούν αφε­νός να επι­στρέ­ψουν το σύ­νο­λο του ποσού που έλα­βαν ως επι­στρε­πτέα προ­κα­τα­βο­λή, αφε­τέ­ρου θα τους κα­τα­λο­γι­στούν τόκοι και προ­σαυ­ξή­σεις.

Βα­σι­κός στό­χος είναι να δια­πι­στω­θεί κατά πόσο πλη­ρού­νται οι όροι και οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις εκτα­μί­ευ­σης των οι­κο­νο­μι­κών ενι­σχύ­σε­ων που έχουν τη μορφή της επι­στρε­πτέ­ας προ­κα­τα­βο­λής.

Τα 4 όπλα της ΑΑΔΕ κατά των πα­ρα­βα­τών

Η ΑΑΔΕ, μετά από δια­σταυ­ρώ­σεις, μπο­ρεί:

να μην εγκρί­νει προ­σω­ρι­νά την αί­τη­ση για τη χο­ρή­γη­ση της επι­στρε­πτέ­ας προ­κα­τα­βο­λής και να ενη­με­ρώ­σει εγ­γρά­φως τη ΓΔΟΥ του υπουρ­γεί­ου Οι­κο­νο­μι­κών με τα κρί­σι­μα για κάθε πε­ρί­πτω­ση στοι­χεία,

να μη συ­μπε­ρι­λαμ­βά­νει τα πρό­σω­πα τα οποία πι­θα­νώς κα­τα­στρα­τη­γούν τις δια­τά­ξεις στις ανα­λυ­τι­κές και συ­γκε­ντρω­τι­κές κα­τα­στά­σεις δι­καιού­χων, ενη­με­ρώ­νο­ντας σχε­τι­κά όλες τις συ­ναρ­μό­διες υπη­ρε­σί­ες,

να κοι­νο­ποιεί τα ευ­ρή­μα­τα στον ει­σαγ­γε­λέα Οι­κο­νο­μι­κού Εγκλή­μα­τος και στη Γε­νι­κή Διεύ­θυν­ση του Σώ­μα­τος Δί­ω­ξης Οι­κο­νο­μι­κού Εγκλή­μα­τος για την εξα­κρί­βω­ση πι­θα­νής από­πει­ρας τέ­λε­σης οι­κο­νο­μι­κών εγκλη­μά­των σε βάρος του ελ­λη­νι­κού Δη­μο­σί­ου,

να προ­βαί­νει στις δέ­ου­σες ενέρ­γειες συμ­μόρ­φω­σης ή ελέγ­χου, με βάση την κεί­με­νη νο­μο­θε­σία.

Ση­μειώ­νε­ται ότι πριν από λίγες ημέ­ρες τα υπουρ­γεία Οι­κο­νο­μι­κών και Ερ­γα­σί­ας απέ­στει­λαν στη Δι­καιο­σύ­νη πε­ρι­πτώ­σεις απρο­κά­λυ­πτης εξα­πά­τη­σης του Δη­μο­σί­ου από επι­τη­δεί­ους, που έβα­λαν στο μάτι τους πο­λύ­τι­μους πό­ρους των μέ­τρων στή­ρι­ξης ένα­ντι του κο­ρο­νοϊ­ού, όπως της επι­στρε­πτέ­ας προ­κα­τα­βο­λής.

Πηγή: imerisia.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.