Ρεπορτάζ

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εταιρείας της Θεσσαλονίκης κατά ροδίτικης εταιρείας

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων προσέφυγε μια εταιρεία εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη κατά εταιρείας με ομοειδές αντικείμενο, που ξεκίνησε να λειτουργεί στη Ρόδο.
Η αιτούσα λειτουργεί δίκτυο που περιλαμβάνει 95 μονάδες ανακύκλωσης σε 13 Περιφέρειες και 47 Περιφερειακές Ενότητες. Για την προώθηση και επίτευξη των σκοπών της έχει κατασκευάσει και αναρτήσει στο διαδίκτυο από το έτος 2007, την ιστοσελίδα της. Οπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα αυτή, είναι δημιουργία των στελεχών της εταιρείας, από της κατασκευής της έως και σήμερα, έχει λάβει δε την μορφή την οποία μπορεί να διακρίνει κανείς, από το έτος 2007, το δε περιεχόμενο αυτής δεν είναι μία απλή παράθεση γενικών τυποποιημένων πληροφοριών, αλλά μία πλήρης τεκμηριωμένη παράθεση εξειδικευμένων πληροφοριών και γνώσεων, οι οποίες είτε υπό την μορφή ερωτημάτων ή ζητημάτων τα οποία μπορεί να προκύψουν, είτε υπό την μορφή παροχής κατευθύνσεων και συγκεκριμένων – στηριζομένων στην αυστηρή κείμενη νομοθεσία πληροφοριών, καθιστούν κατανοητό σε κάθε ενδιαφερόμενο υποψήφιο συνεργάτη, το ιδιαίτερα ευαίσθητο αντικείμενό της, προσφέροντας τις ενδεδειγμένες λύσεις για το ζήτημα της αποκομιδής των στερεών αποβλήτων. Η ροδίτικη εταιρεία, όπως ισχυρίζεται η αιτούσα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, με διάφορα δελτία τύπου, έχει καταστήσει γνωστό, ότι έχει ξεκινήσει, ταυτόσημη με τη δική της επιχειρηματικότητα δραστηριότητα στη Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου, ενώ στο διαδίκτυο λειτουργεί ιστοσελίδα.
Η αιτούσα διατείνεται ότι έχει ήδη προβεί σε αναφορά – καταγγελία προς τον ΕΟΑΝ, τη Εναλλακτική Διαχείριση, το Δήμο της Ρόδου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το ΤΕΕ Δωδεκανήσου και τον Σύνδεσμο Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Δωδεκανήσου, ισχυριζόμενη ότι δεν έχει έγκριση για την λειτουργία της.
Ισχυρίζεται παραπέρα ότι έχει αντιγράψει την δομή και τα κείμενα από την ιστοσελίδα της και ότι παραπλανεί την κοινή γνώμη.
Υποστηρίζει ειδικότερα ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αποτελεί πιστή αντιγραφή του περιεχομένου της δικής της το οποίο εξάλλου αποτελεί πνευματική της ιδιοκτησία.
Ισχυρίζεται ότι από μία αντιπαραβολή των δύο ιστοσελίδων αποδεικνύεται ότι η καθ΄ης έχει προβεί σε κακότεχνη πιστή αντιγραφή της μορφής και ιδίως του περιεχομένου της ιστοσελίδας της και με την αίτηση της ζητά να υποχρεωθεί εντός προθεσμίας πέντε 5 ημερών από την επίδοση της αποφάσεως, που θα εκδοθεί να αφαιρέσει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας την οποία διατηρεί και χρησιμοποιεί στο διαδίκτυο, για τις ανάγκες τις επιχείρησής της το οποίο αποτελεί πιστή αντιγραφή του περιεχομένου της δικής της ιστοσελίδας.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Γιώργος Μαυρομάτης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου