Σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών και σε χρηματική ποινή ύψους 1.000 ευρώ καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ένας κάτοικος Ρόδου για κλοπή μεγάλης ποσότητας καλύκων.
Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και σε χρηματική ποινή ύψους 1.000 ευρώ ο φερόμενος ως συνεργός του, ο οποίος δεν άσκησε έφεση.
Την 13η Νοεμβρίου 2011 διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί από κοντέινερ στις εγκαταστάσεις του Σκοπευτικού Ομίλου στην περιοχή Κάτω Καλαμώνας ποσότητα 4,5 τόνων καλύκων, που είχαν συγκεντρωθεί με το πέρας των παγκόσμιων αγώνων σκοποβολής στους οποίους συμμετείχαν 1.700 άτομα!!
Οι κάλυκες από τις σφαίρες των πιστολιών και των πυροβόλων όπλων των διαγωνιζόμενων είχαν συγκεντρωθεί με μέριμνα των μελών του Σκοπευτικού Συλλόγου και είχαν τοποθετηθεί σε μεταλλικό κοντέινερ, που σφραγίζει με διπλή κλειδαριά.
Στο σκοπευτήριο, ιδιοκτησίας του Δήμου, έχουν πρόσβαση μάλιστα μόνο εντεταλμένοι δημοτικοί υπάλληλοι, που κατέχουν τα κλειδιά για τις δύο μεταλλικές πόρτες που οδηγούν στις εγκαταστάσεις του.
Σημειώνεται ότι οι κάλυκες είναι φτιαγμένοι από χαλκό και οι αστυνομικοί πιθανολόγησαν ότι η κλοπή έγινε από αθίγγανους.
Στην πορεία των ερευνών βρέθηκαν ωστόσο στην κατοχή των δύο κατηγορούμενων δύο τόνοι από κάλυκες με αποτέλεσμα να κληθούν για εξηγήσεις.
Αρμοδίως φέρεται να κατέθεσαν ότι είχαν βρει τους κάλυκες αρνούμενοι ότι ευθύνονται για την κλοπή, ενώ ο πρόεδρος του Σκοπευτικού Συλλόγου κ. Γιάννης Χαρίτος υπέβαλε σχετική μήνυση και δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής.

Σημειώνεται ότι οι μεταχειρισμένοι κάλυκες πωλούνται σε εταιρείες για αναγόμωση και η αξία τους είναι εξαιρετικά μεγάλη.
Από τις ίδιες έρευνες είχε προκύψει ότι ένας εκ των κατηγορουμένων είχε πωλήσει 145 κιλά από τους κάλυκες σε έναν αθίγγανο.
Ο κατηγορούμενος, που εκπροσωπήθηκε δια πληρεξουσίου από τον δικηγόρο κ. Νικηφόρο Παπανικόλα διατείνεται συγκεκριμένα ότι ήταν φύσει αδύνατον 2 άτομα να αφαιρέσουν 4,5 τόνους καλύκων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ