Την διαβεβαίωση ότι όλα θα είναι έτοιμα έγκαιρα ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου για να υποδεχτεί η Ρόδος τους ξένους τουρίστες που θα χρησιμοποιήσουν τα μέσα μεταφοράς (λεωφορεία), έδωσε για πολλοστή φορά, χτες, ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρης Παρασκευάς.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Παρασκευάς μίλησε για τον προγραμματισμό που κάνει η επιχείρηση σε προσλήψεις προσωπικού, ανανέωση στόλου και δρομολογίων, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες απαιτήσεις του επιβατικού κοινού κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.
«Την περασμένη εβδομάδα, λάβαμε την έγκριση για δεύτερη σύμβαση ορισμένου χρόνου και περιμένουμε το ‘πράσινο φως’ από το ΑΣΕΠ για να προχωρήσουμε σε προκήρυξη για προσλήψεις 20 οδηγών που θα καλύπτουν τόσο τις θερινές, όσο και τις χειμερινές ανάγκες της επιχείρησης. Παράλληλα, έχουμε στείλει τον νέο προγραμματισμό για το τρέχον έτος που περιλαμβάνει προσλήψεις προσωπικού μέχρι τον προσεχή Ιούνιο. Όπως θυμάστε, πέρσι, μας ενέκριναν τέλος Ιουλίου μια σειρά από προσλήψεις αλλά πιστεύουμε ότι με αυτές που θα γίνουν άμεσα, θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις μεγάλες ανάγκες σε δρομολόγια για περιοχές που έχουν πολύ αυξημένες απαιτήσεις όπως το Φαληράκι, από και προς το αεροδρόμιο κ.λπ.», δήλωσε ο κ. Παρασκευάς.
Ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ επανέλαβε πως στις προτεραιότητες της δημοτικής επιχείρησης είναι η ανανέωση του στόλου, με αγορά δέκα νέων λεωφορείων μέσω «λήζινγκ».
«Το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει κανένα πιστωτικό ίδρυμα (τράπεζα) που να θέλει να μάς καλύψει γι’ αυτή την αγορά. Ωστόσο, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιδιώτες να αγοράσουν τα λεωφορεία μέσω διεθνούς διαγωνισμού και να χρηματοδοτήσουν με ίδια κεφάλαια την αγορά τους, αλλά αυτή η διαδικασία έχει και αρνητικά στοιχεία: δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα λεωφορεία. Δηλαδή, όλες οι εταιρείες κλείνουν τις αγορές ένα χρόνο πριν, οπότε ακόμη κι αν εμείς παραγγείλουμε τώρα, θα μας τα στείλουν του χρόνου…»
Ο κ. Παρασκευάς ανέφερε πως το μόνο που μπορεί να κάνει η ΡΟΔΑ, είναι να αγοράσει δύο νέα λεωφορεία για φέτος (μεταχειρισμένα, 5ετίας) που θα δρομολογηθούν μέσα στο καλοκαίρι.
Επειδή όμως, πολλά από τα υπάρχοντα λεωφορεία είναι πολύ παλαιά και αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με βλάβες, φαίνεται πως η κατάσταση δεν μπορεί πλέον να ελεγχθεί: «Πολλές φορές, ενώ έχουμε κάνει τις απαραίτητες επισκευές, κάποια οχήματα παρουσιάζουν εντελώς απρόβλεπτα, σοβαρές βλάβες. Θυμάστε ένα λεωφορείο που πριν από τρεις μήνες είχε πάρει φωτιά στην Σάλακο ενώ… εκτελούσε μαθητικό δρομολόγιο –κι ευτυχώς δεν είχε παιδιά μέσα! Όταν μιλάμε για οχήματα 25 ετών, οι βλάβες είναι απρόβλεπτες, παρά τις συντηρήσεις και τους ελέγχους».
Σε ερώτηση σχετικά με την τοποθέτηση και ανανέωση των περιβόητων «στεγάστρων» σε 78 συγκεκριμένες στάσεις κυρίως στην δυτική πλευρά του νησιού και της πόλεως Ρόδου, ο κ. Παρασκευάς δήλωσε: «Όπως γνωρίζετε ο διαγωνισμός έχει γίνει και έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος, ο οποίος ενώ έπρεπε να τα παραδώσει μέχρι το τέλος του 2017, ζήτησε τρεις μήνες παράταση. Πιστεύουμε ότι πριν την τουριστική σεζόν θα έχουν τοποθετηθεί όλα τα νέα στέγαστρα μαζί με τις σύγχρονες στάσεις. Εάν δεν το κάνει, θα κινήσουμε διαδικασία για να αναλάβει το έργο κάποιος άλλος ανάδοχος. Επίσης θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή του συστήματος τηλεματικής με χρήματα που έχουμε εξασφαλίσει μέσα από το πρόγραμμα Interreg».
Τέλος, οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι οι ίδιες και όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, δεν θα αλλάξει τίποτα για το 2018.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ