Με τη φράση «κρείττον του λαλείν το σιγάν» (είναι καλύτερο κανείς να σιωπά) απάντησε στο δήμαρχο Ρόδου, μετά την καταγγελία του για «πλιάτσικο» από τον μισθωτή του αναψυκτηρίου, στο Πάρκο Θέρμαι, ο δικηγόρος του κ. Μανώλης Κουτσούκος.
Σημειώνεται ότι ο επιχειρηματίας, μετά την εξωστική απόφαση, λόγω χρεών του προς το Δήμο (εμφανίζεται να οφείλει 240.000 ευρώ, περίπου, σε μισθώματα), μάζεψε τα κινητά πράγματα ιδιοκτησίας της επιχείρησής του που υπήρχαν εντός του χώρου.
Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, μιλώντας χθες στην ΕΡΑ Ρόδου, έκανε λόγο για πλιάτσικο από τον επιχειρηματία, τονίζοντας ότι δεν συμμορφώθηκε με τη σύμβαση, η οποία προέβλεπε, σε περίπτωση έξωσης, ότι δεν θα αλλοίωνε το παραμικρό.
«Θα κινήσουμε, τη διαδικασία κατάσχεσης των αντικειμένων, καθώς αυτά αφαιρέθηκαν παράνομα», υποστήριξε ο δήμαρχος Ρόδου.
Ο δικηγόρος του επιχειρηματία, Μανώλης Κουτσούκος, με παρέμβασή του στην ΕΡΑ Ρόδου, απάντησε με τη φράση «κρείττον του λαλείν το σιγάν», ζήτησε από το δήμαρχο να σταματήσει τη διαπόμπευση, διαμηνύοντας παράλληλα ότι αν συνεχίσει θα προχωρήσει σε ποινικοποίηση της διαφοράς τους.
Ο κ. Κουτσούκος ανέφερε ότι νομίμως έγινε η έξωση, εξέφρασε ωστόσο την απορία του για τη στάση του Δήμου έναντι του πελάτη του.
«Δεν είδαμε να διαπομπεύονται», είπε, «όλοι όσοι χρωστάνε στο Δήμο», φέροντας ως παράδειγμα τους μισθωτές στη Νέα Αγορά.
Ο κ. Κουτσούκος ανέφερε συγκεκριμένα στις δηλώσεις του τα εξής:
«Όταν μια αντιδικία εκκρεμεί στα δικαστήρια δεν θα πρέπει ο δήμαρχος να βγαίνει και να κάνει δηλώσεις. Ο Δήμος Ρόδου έκανε έναν διαγωνισμό πριν από μια δεκαετία για να εκμισθώσει το χώρο των ναρκομανών με τις σύριγγες, που λεγόταν “Θέρμαι”. Στον διαγωνισμό πλειοδότησε η εταιρεία του κ. Χορευτή και του κ. Κωνσταντινίδη. Έκτοτε και μέχρι σήμερα δεν συναινεί η δασική υπηρεσία προκειμένου να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του καταστήματος διότι θεωρεί τον κήπο του Θέρμαι ως δασική έκταση.
Προκειμένου η εταιρεία να εκμεταλλευθεί τη μίσθωση αυτή πήρε δύο δάνεια από δύο τράπεζες πάνω από ένα εκατομμύριο, κατασκεύασε αυτά τα κτήρια που βλέπετε, εξόπλισε τα κτήρια που βλέπετε αλλά δυστυχώς ακόμη και οι υπηρεσίες του Δήμου που χορηγούν τις άδειες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν μπορούσαν να εκδώσουν την άδεια αφού έλειπε η βεβαίωση της δασικής υπηρεσίας.
Όλα λοιπόν αυτά τα χρόνια υπολειτουργούσε το κατάστημα με ένα μίσθωμα της τάξεως των 10.000 ευρώ μηνιαίως, το οποίο αναπροσαρμοζόταν κάθε δύο χρόνια. Κάποια στιγμή η εταιρία του κ. Χορευτή, λόγω της οικονομικής αυτής κρίσης προσέφυγε στα δικαστήρια και μείωσε το ενοίκιο από 10.000 σε 7.000 ευρώ. Αυτή την απόφαση την προσέβαλε μεν η ΡΟΔΩΝ Α.Ε, δεν τόλμησε όμως να την προσδιορίσει και να δικαστεί και αναγκαστήκαμε να την προσδιορίσουμε εμείς και εκδικάζεται τον μήνα Μάρτιο.
Έρχεται λοιπόν ο Δήμος και προσδιορίζει προς 10.000 ευρώ το μίσθωμα και βγάζει ένα τέρας οφειλών 240.000 ευρώ, ενώ υπάρχει απόφαση για 7.000 ευρώ.
Η απόφαση αυτή ισχύει από το 2016. Στη δίκη που θα γίνει, εμείς θα επιδιώξουμε να μειώσουμε ακόμη περαιτέρω το ποσό των 7.000 ευρώ και ο Δήμος να το επαναφέρει στις 10.000 ευρώ. Από τη στιγμή που εκκρεμούν στα δικαστήρια δίκες που αφορούν το ύψος του μισθώματος δεν μπορούμε να μιλάμε για 240.000 ευρώ. Εμείς τα υπολογίζουμε με το ποσό των 7.000 ευρώ αφού από το εν λόγω ποσό αφαιρέσουμε αυτά που έχει ήδη λάβει ο Δήμος.
Θα πρέπει να σημειώσω ότι η δημοτική επιχείρηση που ασχολείται με το ακίνητο δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον, δεν έδωσε καμία βοήθεια προκειμένου να λάβει την άδειά του. Ο Δήμος μάς ενοικίασε τα κτήρια που κατασκευάσαμε εμείς. Το περιεχόμενο των κτηρίων δεν ανήκει στην επιχείρηση ΡΟΔΩΝ Α.Ε., είναι ιδιοκτησία της μισθώτριας εταιρείας. Συνεπώς τα πράγματα αυτά τα κάνει ό,τι θέλει. Εάν ο Δήμος πιστεύει ότι έχει δικαιώματα, ας κινηθεί δικαστικώς. Εγώ δεν αντιλαμβάνομαι είτε τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είτε τις ραδιοφωνικές συνεντεύξεις για το θέμα αυτό, όταν εκκρεμούν δίκες.
Τι να σας πω ότι ετοιμάζω αγωγή κατά του Δήμου, που ενώ δεν μπορούσε να ενοικιάσει το Θέρμαι, το ενοικίασε με πλειοδοτικό διαγωνισμό και εισέπραττε μισθώματα; Τι να πω, ότι χρωστούσε η ΡΟΔΩΝ Α.Ε και έγινε εις χείρας της εταιρείας, που εκπροσωπώ, κατάσχεση εκ μέρους της εφορίας και επι ενάμιση χρόνο πληρώναμε τα μισθώματα στη ΔΟΥ; Εγω δεν θα έβγαινα σήμερα να μιλήσω αλλά η διαπόμπευση πρέπει να σταματήσει διότι αν συνεχιστεί, είμαστε υποχρεωμένοι να ποινικοποιήσουμε την διαφορά μας».
Στο μεταξύ συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι νομίμως αφαίρεσε τα κινητά πράγματα από την επιχείρηση πριν αλλά και κατά την διάρκεια της βίαιης αποβολής του από το μίσθιο ο μισθωτής.
Πιο συγκεκριμένα ανεξαρτήτως του ύψους της οφειλής, η υπό εκκαθάριση δημοτική επιχείρηση ΡΟΔΩΝ ΑΕ, που είχε εκδώσει νόμιμο τίτλο και συγκεκριμένα διαταγή πληρωμής, δεν προχώρησε σε κατάσχεση των εισκομισθέντων στο μίσθιο, όπως προτάσσει ο αστικός κώδικας.
Τα εισκομισθέντα κινητά στο μίσθιο δεν διεκδικήθηκαν, ούτε και καταγράφησαν κατά την διάρκεια της εξώσεως και δεν είχαν κατασχεθεί.
Πληροφορίες αναφέρουν δε ότι ακόμη κι αν σήμερα κινηθεί η διαδικασία κατασχέσεως τους αυτά έχουν ήδη πωληθεί σε τρίτο.
Σε ό,τι αφορά τα οφειλόμενα μισθώματα, αυτά θα διεκδικήσει ακόμη και με διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης ο εκκαθαριστής.
Το θέμα όμως, όπως από την πρώτη στιγμή έγραψε η «δημοκρατική», δεν είναι τόσο απλό καθώς εκκρεμεί ανακοπή της εταιρείας κατά της διαταγής απόδοσης του μισθίου ως και αγωγή της για την μείωση του μισθώματος.
Αν δεν τελεσιδικήσει η συγκεκριμένη ένδικη διαφορά της «ΡΟΔΩΝ ΑΕ» με την μισθώτρια είναι αδύνατον να προσδιοριστεί το πραγματικό ύψος της οφειλής.
Σημειώνεται ότι με απόφαση, που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, έγινε δεκτό το αίτημα της ομόρρυθμης εταιρείας «Κάλμπεργκ Σιβ – Χορευτής Κωνσταντίνος Ο.Ε.» για την μείωση του καταβληθέντος μηνιαίου μισθώματος για το πάρκο του Θέρμαι, επιφάνειας 4.600 τ.μ. με υφιστάμενο κτίσμα επιφάνειας 172 τ.μ. στο ποσό των 7.199,12 ευρώ έως τη λήξη της σύμβασης μίσθωσης.
Κρίθηκε συγκεκριμένα, ότι επιβάλλεται η αναπροσαρμογή του οφειλόμενου, κατά το χρόνο άσκησης της αγωγής, μισθώματος των 8.998.90 ευρώ πλέον τέλους χαρτοσήμου, στο ποσό των 7.199, 12 ευρώ μηνιαίως, πλέον τέλους χαρτοσήμου (μείωση κατά ποσοστό 20%) το οποίο είναι δίκαιο υπό τις διαμορφωθείσες ήδη συνθήκες, αίρει τη δυσαναλογία μεταξύ παροχής και αντιπαροχής και αποκαθιστά τη διαταραχθείσα καλή πίστη.

Καλλωπισμός και αξιοποίηση του Πάρκου ΘΕΡΜΑΙ.
Στην εκπόνηση μελετών
προχωρούν οι υπηρεσίες
Παρουσία του δημάρχου κ Φώτη Χατζηδιάκου ξεκίνησαν τη Δευτέρα πρωί 12/2/2018, συντονισμένες παρεμβάσεις εξωραϊσμού του δημοτικού ακινήτου «πάρκο του ΘΕΡΜΑΙ», από συνεργεία των διευθύνσεων καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, που θα διαρκέσουν ολόκληρη την εβδομάδα.
Ειδικότερα, τα έργα των συνεργείων αφορούν, τη φροντίδα, τον καθαρισμό και τον καλλωπισμό μετά την αποχώρηση του προηγούμενου μισθωτή και αποσκοπούν στην αισθητική αναβάθμιση του πράσινου τοπίου αλλά και τη φροντίδα για τη δημόσια υγεία, σε ένα περιβάλλον που βρίσκεται στην «καρδιά» της πόλης, με συχνούς επισκέπτες και μικρά παιδιά.
Παράλληλα ανατέθηκε σε εταιρεία ασφάλειας, η φύλαξη του χώρου σε καθημερινή εικοσιτετράωρη βάση.
Οι παρεμβάσεις έγιναν σε συνέχεια επιτόπιας συνάντησης του δημάρχου με τους αντιδημάρχους Καθαριότητας Μιχάλη Παλαιολόγου και Πρασίνου Λίτσας Κρεμαστινού, και του προέδρου ΔΕΡΜ Α.Ε. Γιώργου Κακκούλη, και Τεχνικών Συμβούλων του Δήμου, στην οποία ο δήμαρχος ζήτησε την εκπόνηση μελετών από τις Υπηρεσίες του Δήμου για την αξιοποίηση του χώρου ως Πολιτιστικού Πάρκου με αναψυκτήριο. Ο δήμαρχος ζήτησε οι μελέτες να είναι έτοιμες μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο τέλος Φεβρουαρίου προκειμένου ο χώρος να είναι επισκέψιμος για το κοινό μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ