Ειδήσεις

Στη Ρόδο θα μεταφερθεί η έκθεση της Βουλής για την 7η Μαρτίου

Τον τ. βουλευτή Δωδεκανήσου-υπουργό Αριστοτέλη Παυλίδη ενημέρωσε, κατά τη συνεργασία τους στις 10 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος του «Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία» καθηγητής κ. Π. Σούρλας, ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του Ιδρύματος ενέκρινε την πρότασή του για τη μεταφορά της έκθεσης «7η Μαρτίου: η ολοκλήρωση μιας Πορείας», από την Κω- όπου εγκαινιάσθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 7-3-2016 στη Ρόδο.

Το θέμα αυτό ο Α. Παυλίδης συζήτησε ήδη τόσο με τον περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκο όαο και με το δήμαρχο Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκο κατά τις προ ημερών συναντήσεις τους.

Η πρόταση Α. Παυλίδη αναφέρεται στην τοποθέτηση των εκθεμάτων στο αναπαλαιωθέν κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Ρόδο (οικία οικογένειας Ε. Παυλίδη, επί της οδού Ιωάννου Καζούλη) το οποίο «έκλεισε» κατά την κήρυξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου.

Στη διοργάνωση της εκθέσεως προβλέπεται συνεργασία του Ιδρύματος της Βουλής με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, το Παράρτημα Ρόδου των Γενικών Αρχείων του Κράτους και τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, με χρόνο ενάρξεως που θα καθορισθεί εντός της εβδομάδος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου