Ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου θα απολογηθεί εκ νέου την προσεχή Τρίτη, ένας 18χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για βιασμό συνομήλικής του, παρθένας Νορβηγίδας τουρίστριας.
Ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, μετά την αρχική απολογία του και στην πορεία ασκήθηκε εις βάρος του συμπληρωματική δίωξη για αθέμιτη αποτύπωση σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης άλλου.
Πιο συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος στο πλαίσιο της υπεράσπισής του είχε παρουσιάσει φωτογραφικό υλικό που αποτύπωνε σεξουαλικές πράξεις που είχε με την φερόμενη ως θύμα, υποστηρίζοντας ότι η ερωτική τους συνεύρεση είχε γίνει με την συγκατάθεσή της. Το γεγονός αυτό οδήγησε στην άσκηση συμπληρωματικής δίωξης εις βάρος του.
Ο 18χρονος συνελήφθη την 6η Αυγούστου 2017 και ώρα 08.30 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετά από μήνυση μιας συνομήλικής του, παρθένας, Νορβηγίδας φοιτήτριας, η οποία κατήγγειλε ότι ήλθε σε εξώγαμη συνουσία μαζί της με τη χρήση βίας στις τουαλέτες καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο bar street της οδού Ορφανίδου.
Η 18χρονη, που βρισκόταν στη Ρόδο για διακοπές με 10 φίλες της, από την 2α Αυγούστου 2017, υποστήριξε ότι το βράδυ της 5ης Αυγούστου 2017 μετέβησαν στην οδό Ορφανίδου για να πιουν ένα ποτό.
Επισκέφθηκαν συγκεκριμένα τρία καταστήματα και κατέληξαν στο κατάστημα με την επωνυμία «White room».
Σε όλα τα καταστήματα, διάφοροι άνδρες, τις κερνούσαν ποτά και σφηνάκια ενώ η ίδια, όπως είπε, φλέρταρε και μιλούσε με αρκετούς άνδρες.
Δήλωσε μάλιστα ότι με τρείς διαφορετικούς άνδρες φιλήθηκε στο στόμα με την θέλησή της.
Στο τελευταίο κέντρο ένας Ελληνας την παρότρυνε να μπει μέσα για ποτό.
Στην είσοδο του καταστήματος φιλήθηκε μαζί του με την θέλησή της.
Υποστήριξε ότι την έπιασε από το χέρι και την οδήγησε στο εσωτερικό του καταστήματος γιατί, όπως της είπε, δούλευε εκεί και θα την κερνούσε δωρεάν ποτό.
Οταν μπήκε στο κατάστημα ανέβηκε μαζί του μια σκάλα, που οδηγούσε στις τουαλέτες. Εκεί συνέχισαν να φιλιούνται, ενώ σε κάποια στιγμή την πίεσε να του κάνει στοματικό έρωτα. Η ίδια του είπε, όπως κατέθεσε, ότι είναι παρθένα και ότι θέλει μόνο να φιληθούν, ενώ ισχυρίστηκε ότι αφού την υποχρέωσε σε πεολειχία ακολούθως έβγαλε τα ρούχα του αλλά και τα δικά της παρά τη θέλησή της.
Φέρεται να της είπε ότι έχει μια έκπληξη για εκείνη και τότε φοβήθηκε και μπήκε στην τουαλέτα, που δεν κλείδωνε. Υποστήριξε ότι ο 18χρονος χτυπούσε την πόρτα για να του ανοίξει και όταν άνοιξε για να φύγει την άρπαξε και την υποχρέωσε σε εξώγαμη συνουσία με τη χρήση προφυλακτικού. Διακόρευσε, όπως ισχυρίστηκε, τον παρθενικό της υμένα και μάτωσε και ακολούθως κατόρθωσε να τον απωθήσει, να ντυθεί και να φύγει.
Ο ίδιος, απολογούμενος, με τους συνηγόρους του κ.κ. Βασίλη Μπέη και Στέλιο Αλεξανδρή, αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδει η αλλοδαπή, παρουσιάζοντας μάλιστα φωτογραφικό υλικό από την μεταξύ τους ερωτική συνεύρεση, υποστηρίζοντας ότι ήλθε σε επαφή μαζί του με την θέληση της.
Υποστήριξε ότι εργάζεται ως pr στο κατάστημα και ότι από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας του με την 18χρονη φλέρταραν και αντάλλαξαν στοιχεία επικοινωνίας. Ισχυρίστηκε ότι του είπε ότι είχε ολοκληρωμένη σχέση και ότι ήθελε να συνευρεθεί μαζί του ερωτικά, ότι προέβησαν σε ερωτικές πράξεις με την θέλησή της και ότι έκανε χρήση δύο προφυλακτικών.
Η σεξουαλική επαφή διακόπηκε, όπως είπε, όταν τον κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο ένας φίλος, πράγμα που όπως άφησε να διαφανεί την εκνεύρισε με αποτέλεσμα να φύγει.
Τόνισε ακόμη ότι η τουαλέτα του καταστήματος βρίσκεται πέντε μόλις σκαλοπάτια μακριά από το υπόλοιπο μαγαζί, ήτοι σε σημείο εύκολα προσβάσιμο από τους θαμώνες, όπου ο οποιοσδήποτε παράξενος θόρυβος σε περίπτωση βιασμού θα γινόταν αντιληπτός.
Πρόσθεσε ότι όταν πληροφορήθηκε για την καταγγελία, εμφανίστηκε μόνος του ενώπιον της Υποδιευθύνσεως Ασφαλείας Ρόδου.
Ως συνήγοροι πολιτικής αγωγής παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Μιχάλης Καντιδενός και Ελένη Γιαννίκη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ