Ρύθμιση από το υπουργείο Παιδείας για αναστολή των πλειστηριασμών καθώς και οικονομική ενίσχυση των αδύναμων οικονομικά νοικοκυριών προανήγγειλε από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην τριτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτές προτάσεις που κατέθεσαν οι πολιτικοί αρχηγοί και στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην αναστολή των πλειστηριασμών, τόνισε ότι «θα υπάρξει με σχετική ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Σε ότι αφορά ειδικότερα τις προτάσεις Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε «Κλείνω με την πρόταση Τσίπρα για οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριώνΘα υπάρξει ενίσχυση για τα Χριστούγεννα. Το πότε και πόσα θα δώσουμε θα ανακοινωθούν. Η κυβέρνηση θα σταθεί, όπως μέχρι σήμερα, με απτή στήριξη κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη» είπε και συμπλήρωσε: «Θέλω να ζητήσω από όλα τα κόμματα να υποδείξουν έναν συνομιλητή του υπουργείου Υγείας, για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουμε με τα εμβόλια. Ειδικά το εμβόλιο της Pfizer έχει περίπλοκη διαδικασία διανομής. Είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις από τα κόμματα. Θέλουμε να αγκαλιάσουν την προσπάθεια όλα τα κόμματα της εθνικής αντιπροσωπείας.

Το εμβόλιο θα έρθει. Και θα αφήσουμε πίσω μας αυτή την περιπέτεια. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να τρέξουμε κάποιους μήνες ακόμα. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει, είναι όταν με το καλό αρχίσουμε πάλι, να υπάρξει η ίδια συμπεριφορά από όλους μας. Ειδικά ενόψει Χριστουγέννων. Ίσως θα πρέπει να περάσουμε Χριστούγεννα μόνο με τις οικογένειες μας, αλλιώς ίσως θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό.

Επειδή πολλές φορές είναι ωραίο να μιλάω μέσα από την τέχνη, θυμήθηκα τώρα ένα στίχο του Leonard Cohen από το Anthem: «Υπάρχει μία ρωγμή σε όλα, έτσι μπαίνει το φως».

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ