Την πλήρη ικανοποίησή του για την παρέμβαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να διαθέσει ένα κονδύλι της τάξης των 750.000 ευρώ για τις σχολικές μονάδες στο νησί της Ρόδου, εξέφρασε χτες σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου κ. Θανάσης Βυρίνης.
«Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Δημαρχείο αποκλειστικό θέμα ήταν τα σχολικά κτήρια και η συντήρησή τους. Συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο δήμαρχος Ρόδου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Στράτος Καρίκης, Στέφανος Δράκος, υπηρεσιακοί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, και ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου Σάββας Χριστοδούλου κι εγώ. Ο κ. Χατζημάρκος, μας ανακοίνωσε ότι υπάρχει ένα κονδύλι της τάξης των 750.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο θα διατεθεί αποκλειστικά στα σχολικά κτήρια της Ρόδου (μέσω του προϋπολογισμού του Δήμου Ρόδου). Αυτό που αποφασίστηκε είναι ότι ένα μέρος του ποσού, περί τα 550.000 ευρώ θα διατεθεί σε δύο – τρεις μεγάλες, εμβληματικές σχολικές μονάδες της Ρόδου και τα υπόλοιπα, θα μοιραστούν από 100.000 ευρώ στις δύο Σχολικές Επιτροπές ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο που γίνεται όλο αυτό το διάστημα, για μια σειρά από παρεμβάσεις. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι, διότι η ανταπόκριση της ΠΝΑι και του ιδίου του περιφερειάρχη, ήταν άμεση -μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες- στα ζητήματα που υπάρχουν. Με βάση τις τεχνικές μελέτες που έχουν γίνει, θα προχωρήσει η υλοποίηση των παρεμβάσεων αυτών» όπως ανέφερε.
Επιπλέον, ο κ. Βυρίνης είπε ότι ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, δεσμεύτηκε πως ο Δήμος Ρόδου θα διαθέσει από 30.000 ευρώ σε καθεμία Σχολική Επιτροπή, μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο –ως αιτιολογία για το ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΟΙ ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ
Κληθείς να σχολιάσει την παραλαβή μερικών αιθουσών ΠΡΟΚΑΤ μέσα στο Νοέμβριο, ο κ. Βυρίνης δήλωσε:
«Πρόκειται για κάποιες αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ οι οποίες θα διατεθούν για να καλυφθούν οι ανάγκες νηπιαγωγείων. Δυστυχώς, η εταιρεία καθυστέρησε επειδή όπως μας δήλωσε, έχει επωμισθεί όλες τις μεταναστευτικές δομές. Μας διαβεβαίωσαν πάντως ότι μέχρι τις 20 Νοεμβρίου θα έχουν αποσταλεί. Επιπλέον, το δημοτικό συμβούλιο έχει λάβει απόφαση για να προμηθευτεί ακόμη τρεις ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες και συζητάμε με τον κ. Στράτο Καρίκη γι ακόμη οκτώ αίθουσες. Αυτά όλα, αισιοδοξούμε ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2021 θα έχουν τοποθετηθεί».
Απαντώντας στο ζήτημα με το δημοτικό σχολείο στην Κρεμαστή, ο αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε πως «έχει ήδη δρομολογηθεί η μεταστέγαση. Έχουμε ήδη ζητήσει από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση να δώσει άδεια για λειτουργία 2ου σχολείου και από όσο γνωρίζω, έχει εγκριθεί. Βρισκόμαστε στην διαδικασία προσφοράς, η οποία έχει κατατεθεί από την υποψήφια εταιρεία που έχει το κτήριο. Το σχολείο θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2021, αλλά οι διαδικασίες προχωρούν. Η λειτουργία του νέου δημοτικού σχολείου της Κρεμαστής, θα αποφορτίσει τον όγκο που δέχεται το νυν σχολικό κτήριο».

ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ
ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣΑΡΩΝ
Όσον αφορά την κατάσταση με τον κορωνοϊό, ο κ. Βυρίνης, διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μπάμπη Ψαρά, για ό,τι συμβαίνει: «Η πανδημία του κορωνοϊού χτύπησε το σχολείο των Μασάρων, το οποίο έχει τεθεί σε καραντίνα –η οποία λήγει την Παρασκευή. Συνεπώς, από την προσεχή Δευτέρα, θα επαναλειτουργήσει κανονικά. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν άλλα κρούσματα σε σχολεία ενώ η καθαριότητα και οι απολυμάνσεις γίνονται ενδελεχώς. Είναι γεγονός πως είμαστε σε συνεργασία με όλες τους διευθυντές και προσπαθούμε να εφαρμόζουμε αφενός τα μέτρα προστασίας και αφετέρου, να διαθέτουμε αντισηπτικά κ.λπ. εξοπλισμό, σε όλα τα σχολεία».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ