ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι εμποδίζει το κλείσιμο της αξιολόγησης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τρόικα

Επεν­δύ­σεις, πλει­στη­ρια­σμοί και μη υλο­ποι­η­μένα προ­α­παι­τού­μενα θέτουν για άλλη μια φορά εν αμφι­βόλω την έγκαιρη ολο­κλή­ρωση της αξιο­λό­γη­σης.

Ολο­κλή­ρωση αξιο­λό­γη­σης χωρίς αγωνία φαί­νε­ται πως δεν γίνεται. Μετά και τη χθεσινή ανα­κοί­νωση της Lamda Development που χτύπαγε καμπα­νάκι για την επέν­δυση στο Ελλη­νικό, τα εμπόδια γίνο­νται πολλά στο δρόμο για το κλεί­σιμο της τρίτης αξιο­λό­γη­σης, καθώς η αξιο­ποί­ηση της εν λόγω έκτασης έχει συμπε­ρι­λη­φθεί στα προ­α­παι­τού­μενα.

Στην ανα­κοί­νωσή του το επεν­δυ­τικό σχήμα εξέ­φραζε προ­βλη­μα­τι­σμό για την πορεία της επέν­δυ­σης λόγω συνεχών ανα­τρο­πών και εμπο­δίων. Η απά­ντηση του Μαξίμου ήρθε με non paper με το οποίο καλούσε τους επεν­δυ­τές να τηρή­σουν τις δεσμεύ­σεις τους, δια­βε­βαιώ­νο­ντας ότι και η Πολι­τεία από την πλευρά της θα κάνει το ίδιο.

Η ανα­κοί­νωση συνέ­πεσε με τη συμπλή­ρωση τριών ετών από την υπο­γραφή της σύμ­βα­σης παρα­χώ­ρη­σης με το ελλη­νικό Δημόσιο και έξι ετών από την προ­κή­ρυξη του δια­γω­νι­σμού.

Το άλλο μεγάλο αγκάθι της αξιο­λό­γη­σης είναι τα κόκκινα δάνεια των τρα­πε­ζών και οι πλει­στη­ρια­σμοί, οι οποίοι έχουν παγώσει λόγω της αποχής των συμ­βο­λαιο­γρά­φων.

Μετά τις δεσμεύ­σεις της ηγεσίας του υπουρ­γείου Δικαιο­σύ­νης, το Μαξίμου τώρα ανα­μέ­νει την έκτακτη γεγνική συνέ­λευση των συμ­βο­λαιο­γρά­φων, κατα την οποία θα συζυ­τη­θεί εκ νέου η αποχή.

Ωστόσο, η έκτακτη γενική συνέ­λευση είναι προ­γραμ­μα­τι­σμένη για τις 20 Νοεμ­βρίου και μέχρι τότε νεώτερο ουδέν.

Παράλ­ληλα, όπως ανα­φέ­ρουν δημο­σιεύ­ματα, πολύ πίσω βρι­σκό­μα­στε και στην υλο­ποί­ηση άλλων προ­α­παι­τού­με­νων. Σύμφωνα με κατα­γραφή πριν από λίγες ημέρες έτοιμο είναι το 25% των προ­α­παι­τού­με­νων αν και η ελλη­νική πλευρά ανε­βά­ζει το ποσοστό λίγο ψηλό­τερα, στο 28-30%, με τη σημεί­ωση ότι πρό­κει­ται για ζητή­ματα που μπορούν να κλεί­σουν μεσα σε λίγες ημέρες

Πηγή: reporter.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.