Την πιθανότητα να μην γίνονται Πανελλαδικές εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα από το 2017 και μετά μελετά ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων.

Ο ΕΟΕ απέστειλε πριν από μέρες έγγραφο στους αρμόδιους προέδρους των τμημάτων των ΑΕΙ και ΤΕΙ, με το οποίο τους γνωστοποιεί ότι διερευνά την δυνατότητα για μεταβολή ή και τυχόν κατάργηση της εξέτασης των Ειδικών Μαθημάτων για τμήματα και σχολές που απαιτούν επιπλέον εξέταση σε ειδικά μαθήματα, σύμφωνα με τα Νέα.

Αντιδρώντας σε αυτό το σχέδιο, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας (πιθανότατα θα ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες Καθηγητών) κάνουν λόγο για αντιδημοκρατική και αντιεπιστημονική πρόταση που η μόνη της τεκμηρίωση συνίσταται στην υποτιθέμενη κατοχή αναγνωρισμένων πιστοποιητικών γλωσσομάθειας από πλευράς των υποψήφιων μαθητών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ΕΟΕ σε απάντησή του εξήγησε ότι το ερώτημα που έθεσε στα πανεπιστημιακά τμήματα ήταν απλώς διερευνητικό και πρόσθεσε ότι «προς το παρόν βρίσκεται σε αναμονή της γνώμης των τμημάτων». Όπως εξήγησε όποια αλλαγή προκύψει θα ισχύσει μετά από εκτενή μελέτη και προφανώς όχι για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2016.

thetoc.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ