Τοπικές Ειδήσεις

«Ανέλπιστα καλά εξελίσσεται η σεζόν και τον Οκτώβριο»

Ανέλπιστα καλά εξελίσσεται η τουριστική σεζόν και τον μήνα Οκτώβριο για τη Ρόδο, με τους τουρίστες να συνεχίζουν σταθερά και με ανοδικούς ρυθμούς να προτιμούν το νησί μας για τις διακοπές τους ενώ πολύ καλά στοιχεία εμφανίσθηκαν και για τον μήνα Νοέμβριο, καθώς υπάρχουν αρκετές κρατήσεις σε ξενοδοχεία!
Αυτά ανακοίνωσε χτες ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρόδου κ. Θανάσης Βυρίνης, ο οποίος έδωσε στοιχεία για την πορεία του τουρισμού στη Ρόδο, ενώ μίλησε και για τις δράσεις στις οποίες συμμετέχει ο Δήμος Ρόδου.
«Η διαδικασία της τουριστικής κίνησης, φαίνεται ότι καλά κρατεί και τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε φτάσει ήδη τους 1.240.000 επισκέπτες από την αρχή της σεζόν –με κάποιες ιδιαίτερες παρατηρήσεις. Όπως μας λένε τα στοιχεία, τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται μία αύξηση ανά εβδομάδα στους Γερμανούς τουρίστες. Οι Γερμανοί μαζί με τους Γάλλους, έχουν δώσει μια δυναμική και μια αγοραστική κίνηση στις επιχειρήσεις της πόλης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ήδη η Μεσαιωνική Πόλη έχει μια ζωντάνια στην κίνηση που παράλληλα με τις προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων, που ως επί το πλείστον, έρχονται Αμερικανοί και Κύπριοι, οι οποίοι κάνουν εκδρομές, ψώνια, πηγαίνουν σε καταστήματα εστίασης κ.λπ. Με δεδομένο ότι οι επισκέπτες μας είναι άνθρωποι άνω των 50 ετών και με οικονομική άνεση, νομίζω πως ο Οκτώβριος θυμίζει ήδη… Αύγουστο! Επιπλέον, η αγοραστική δύναμη μετά τις 27 Σεπτεμβρίου παραμένει διακριτή.
Τα μηνύματα λένε ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία θα κλείσουν στο τέλος Οκτωβρίου προς τις αρχές Νοεμβρίου.
Τα νεώτερα είναι ότι σε ένα ξενοδοχείο στα Κολύμπια έγινε κράτηση 900 ατόμων μέχρι τις 20 Νοεμβρίου (!) κάτι που μας προκαλεί δίνει ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση. Πρόκειται για Βρετανούς τουρίστες ενώ υπάρχουν και άλλα συμβόλαια για δύο ακόμη ξενοδοχεία, επίσης στα Κολύμπια, έως 30 Νοεμβρίου με Γερμανούς τουρίστες.
Αυτά τα αποτελέσματα ήρθαν στο πλαίσιο μια γενικότερης συνεργασίας που υπάρχει τόσο μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων όσο και από την πλευρά της ΠΝΑι που έχει κάνει μια πολύ καλή προβολή. Συνεπώς, από τη στιγμή που συνεργάζονται συντονισμένα όλοι οι φορείς του νησιού, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά».
Ο κ. Βυρίνης αναφέρθηκε στους λεγόμενους Repeaters (επαναλαμβανόμενους τουρίστες) που έρχονται αυτή την περίοδο κάτι που καθιστά τόσο τους φορείς όσο και τους επιχειρηματίες ιδιαίτερα προσεκτικούς, ώστε να είναι καλή η εξυπηρέτηση και η φιλοξενία και να τους ικανοποιεί σε βαθμό που θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές για τις επόμενες χρονιές.
«Ηδη το τελευταίο διάστημα έχουμε κάνει και πολλές βραβεύσεις σε Repeaters και πραγματικά, το κλίμα πολλές φορές είναι συγκινητικό. Εχει εκτιμηθεί πάντως πως πέραν των κτιριακών υποδομών που διαθέτει το νησί, δίνουν μεγάλη βάση στην φιλοξενία –και είναι κάτι στο οποίο πρέπει να επενδύσουμε.
Το θέμα της φιλοξενίας ήταν το κύριο σημείο στη γενική συνέλευση της ΕΞΡ την περασμένη Παρασκευή, όπου ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αν. Καμπουράκης, έδωσε πάλι το στίγμα της ποιοτικής εξυπηρέτησης των τουριστών. Μετά την πανδημία, αντιλαμβανόμενοι πλέον πως τα κριτήρια έχουν αλλάξει, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα τόσο στην ποιότητα όσο και στο οικολογικό αποτύπωμα ως προορισμός –καθώς είναι ένας παράγοντας που εκτιμάται από τους επισκέπτες μας», τόνισε ο κ. Βυρίνης.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Αναφερόμενος στις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού δήλωσε τα εξής:
«Κατ’ αρχήν θα συμμετέχουμε διά ζώσης, στη μεγάλη τουριστική έκθεση του Λονδίνου (και ως Δήμος Ρόδου και με την ΠΝΑι).
-Στις 22-24 Οκτωβρίου θα γίνει το 2ο Aegean Yachting Festival το οποίο απευθύνεται σε κοινό που έχει σχέση με το Yachting.
-Στις 8-9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου το πρώτο συνέδριο για Digital Nomads &Remote Workers.
-Στις 9-11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο συνέδριο διοργάνωσης γάμων όπου αναμένουμε 300 – 500 συνέδρους. Από αυτό, έχουμε υψηλές προσδοκίες γιατί απευθύνεται σε ανθρώπους με πολύ υψηλό budget.
-Επιπλέον, με δεδομένο ότι οι Έλληνες έδωσαν δυναμικά το στίγμα τους στην τουριστική κίνηση, καταγράφεται ένα έντονο ενδιαφέρον από τους Έλληνες της Διασποράς. Το Σάββατο συμμετείχα σε μια μεγάλη τηλε-διάσκεψη δικτύου που δημιουργείται από Έλληνες της Διασποράς (σε θέσεις επιστημονικές κ.λπ.) μιας γενιάς που μετανάστευσε από το 2008 κι έπειτα με υψηλό εισοδηματικό budget κι έχουν εκφράσει την επιθυμία να έρχονται συχνά στην Ελλάδα με πακέτα διακοπών που περιλαμβάνουν υψηλές υπηρεσίες. Η Ρόδος βρίσκεται ανάμεσα στους τρεις πρώτους κορυφαίους προορισμούς γι αυτούς τους πελάτες, ενώ βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο για να πετύχουμε την επέκταση της σεζόν.
Είναι γνωστό πως τον Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο καταγράφεται μεγάλη κίνηση –επομένως, χωρίς να παραβλέψουμε το ποσοτικό στοιχείο θα πρέπει να δώσουμε και το ποιοτικό στίγμα. Αν θέλουμε να έχουμε διεύρυνση της τουριστικής σεζόν θα πρέπει να έχουμε να προσφέρουμε και άλλα στοιχεία, ως προορισμός. Η Ρόδος μπορεί να το κάνει αυτό. Ο δήμαρχος και ο Δήμος Ρόδου, στοχεύουν και σε άλλες μορφές τουρισμού γι αυτή την επιμήκυνση».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου