Ειδήσεις

POMA έστησαν «νοικοκυριό» κοντά στο Κοιμητήριο του Αγ. Δημητρίου

Το… νοικοκυριό της έστησε μια οικογένεια αθίγγανων, απέναντι από το κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου (μαρμαρογλυφείο) όπου αφού παραβίασαν την είσοδο, εγκαταστάθηκαν σαν νοικοκύρηδες στην νέα τους στέγη, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες της «δ».
Για την απομάκρυνσή τους από τον χώρο, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από το Δήμο Ρόδου τα ξημερώματα της Τετάρτης. Συνεργείο του Δήμου, υπό την επίβλεψη του προέδρου της Δ.Κ. Κοινότητας Ρόδου κ. Μ. Παγκά, του μέλους κ. Γ. Μπελιγράδη και του δημοτικού συμβούλου κ. Δ. Καρατζιά, καθάρισε το κτήριο και συγκέντρωσε τα υπάρχοντα της οικογένειας των αθίγγανων, συνολικά επτά ατόμων εκ των οποίων τρία ανήλικα αγόρια.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία δύο ανδρών της αστυνομίας, προκειμένου να αποφευχθούν έκτροπα και επεισόδια, όπως έχει συμβεί σε προηγούμενες προσπάθειες απομάκρυνσης αθίγγανων όχι μόνο από τον συγκεκριμένο χώρο αλλά από πολλά κεντρικά σημεία της πόλης, όπου βρίσκουν καταφύγιο οι «εισαγόμενοι» ΡΟΜΑ που έρχονται κατά δεκάδες στη Ρόδο για την τουριστική περίοδο, προκειμένου να βγάζουν «μεροκάματο» κυρίως επιδιδόμενοι σε επαιτεία, παρεμπόριο και μικροκλοπές.
Το σκηνικό είναι ίδιο και απαράλλαχτο στα τελευταία χρόνια, αφού το φαινόμενο της απόβασης των ΡΟΜΑ στη Ρόδο όχι μόνο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλά διευρύνεται, λόγω της αύξησης της τουριστικής κίνησης και της αποψίλωσης των ελεγκτικών μηχανισμών.
Και φέτος, όπως και κατά την περσινή τουριστική περίοδο, οι καταγγελίες επισκεπτών που έπεσαν θύματα επιτήδειων τσιγγάνων, πήραν μορφή χιονοστιβάδας, με τα περισσότερα περιστατικά κλοπής να καταγράφονται εντός των τειχών της Παλιάς Πόλης.
Οι «εισαγόμενοι» ΡΟΜΑ παραμένουν ανοικτή πληγή για την πόλη της Ρόδου. Και μπορεί η σεζόν να βαίνει προς το τέλος της, όμως όσοι ΡΟΜΑ ήρθαν για να «εργαστούν»… εποχιακά, επιδιδόμενοι σε παρεμπόριο, επαιτεία και άλλες συναφείς δραστηριότητες –όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στη Ρόδο- είναι ακόμα εδώ και δημιουργούν πλείστα όσα προβλήματα.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου