Αρνήθηκε ότι ζήτησε το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ ο δήμαρχος Ρόδου. Μιλώντας χθες στα τοπικά ΜΜΕ, σε συνέχεια της ανακοίνωσής του με την οποία καλούσε τη Νομαρχιακή επιτροπή του συριζα να απαντήσει εάν ποτέ ζήτησε τη στήριξη στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τόνισε ότι δεν έχει ξεκινήσει καν τις διεργασίες για τη συγκρότηση του συνδυασμού, καθώς προέχει το καθήκον και η ολοκλήρωση του έργου της δημοτικής αρχής.
«Πολύ νωρίς ξεκίνησαν οι διεργασίες για τις εκλογές που θα γίνουν το Μάιο του 2019. Εμείς δεν ακολουθούμε αυτή τη λογική… βλέποντας το έργο που έχουμε να ολοκληρώσουμε. Αλίμονο εάν από τώρα ένας εν ενεργεία δήμαρχος ασχολείται με το ποιους υποψήφιους θα έχει μαζί του το Μάιο. Άλλοι ξεκίνησαν από τον Αύγουστο τις διαδικασίες αυτές και καλά κάνουν. Θα πω όμως ότι είναι πολιτικά ανήθικο να καλούν στα γραφεία τους εν ενεργεία αντιδημάρχους, προέδρους των κοινοτήτων που είναι συνεργάτες του δημάρχου και να τους κάνουν πρόταση να είναι μαζί τους υποψήφιοι στις εκλογές. Επαναλαμβάνω ότι είναι πολιτικά ανέντιμο αυτό και αν είναι άπειροι στην πολιτική, καλύτερα να τη σπουδάσουν πρώτα και μετά να ασχοληθούν. Προσωπικά δεν με αγγίζει όλο αυτό που γίνεται. Οι συνεργάτες μου με ενημερώνουν κατευθείαν. Βλέπω όμως ότι έχει πέσει πολύ χαμηλά το επίπεδο της πολιτικής», ανέφερε χαρακτηριστικά και απαντώντας προφανώς στον υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου, κ. Στράτο Καρίκη (δεν ανέφερε το όνομά του), ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είχε πει πως ο κ. Χατζηδιάκος απευθύνθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ για το χρίσμα, τόνισε:
«Σε ό,τι αφορά τη στήριξη και τα χρίσματα, επαναλαμβάνω ότι είμαστε μία πολυσυλλεκτική παράταξη. Είναι αυταπόδεικτο αυτό, εάν δει κανείς τη συγκρότηση της δημοτικής αρχής. Κατέχουν καίριες θέσεις αντιδήμαρχοι από άλλους πολιτικούς χώρους… Ο καθένας ανήκει στο δικό του πολιτικό χώρο. Στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχουν χώρο οι κομματικές επιρροές και οι κομματικές αντιπαραθέσεις. Δεν θα αρνηθώ ως πολιτικός και ως νομικός ότι τα κόμματα είναι οι πυλώνες της Δημοκρατίας-περιορίζομαι στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου…
Είπαμε ότι δεν θα ζητήσουμε στήριξη και χρίσμα από κανένα. Απευθυνόμαστε στην κοινωνία. Αν κάποιο κόμμα αναγνωρίσει το έργο μας, έχει καλώς… Δεν ζητάμε κάτι παραπάνω. Γράφτηκε ότι ζήτησα τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα ψευδές. Κάλεσα τη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στις δηλώσεις ανθυποψηφίου ότι και εγώ αλλά και ο κύριος Α. Καμπουράκης ζητήσαμε τη στήριξη. Δεν μπορώ να απαντήσω για τον κ. Καμπουράκη, δεν γνωρίζω, αλλά εγώ δεν το έκανα ποτέ».
Συνεχίζοντας ο κ. Χατζηδιάκος ξεκαθάρισε ότι όλα τα στελέχη της παράταξής του, πέρα από κάποιους που «αυτονομήθηκαν» θα είναι μαζί του και στις επόμενες εκλογές, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Πιθανόν να παρεξηγήθηκε η δήλωσή μου ότι στην πολιτική είναι πολύ επικίνδυνο να ψεύδεσαι και μετά να διαψεύδεσαι. Δεν αναφερόμουν όμως σε δήλωση εκπροσώπων της Νομαρχιακής επιτροπής αλλά σε δήλωση κάποιου που είδε το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με την οποία ζήτησα το χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι απαντήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ξεκαθάρισαν τα πράγματα.
Είναι αυτονόητο ότι όλοι όσοι ήταν υποψήφιοι στις προηγούμενες εκλογές με την παράταξή μας, θα είναι και πάλι μαζί μας, εκτός από ένα-δύο στελέχη που πήραν το δικό τους το δρόμο. Όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου, θα συγκροτήσουμε το συνδυασμό μας».

Το ζήτημα του
μειωμένου ΦΠΑ
Τέλος ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στην προσφυγή της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου στην αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε. για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Όπως είπε ο δήμαρχος η προσφυγή έχει παραπεμφθεί και στην Κομισιόν και πιθανότατα περί τα τέλη Νοεμβρίου να κληθεί το προεδρείο της ΠΕΔ να δώσει εξηγήσεις. «Έχουμε κάποιες θετικές εισηγήσεις και πολιτικές τοποθετήσεις υπέρ της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Τρανταχτό μας επιχείρημα αποτελεί το γεγονός ότι σε άλλες χώρες διατηρείται ακόμη αυτό το καθεστώς», είπε ο κ. Χατζηδιάκος και δήλωσε ότι έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένο ινστιτούτο να υλοποιήσει μελέτη για τις επιπτώσεις που είχε η κατάργηση του μέτρου στο σύνολο των νησιών (στα φυσικά πρόσωπα και στις επιχειρήσεις).

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ