Ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή ύψους 50.000 ευρώ επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου, ερήμην, σε έναν 33χρονο υπήκοο Αλβανίας, που κρίθηκε ένοχος αγοράς και κατοχής ναρκωτικών.
Ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, της εμφάνισής του την πέμπτη μέρα κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ μετά την απολογία του την 28η Σεπτεμβρίου 2012.
Κατελήφθη μετά από σωματική έρευνα και έρευνα στην οικία του, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, να κατέχει συνολικά 19 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 14,8 γραμμαρίων.
Επιπλέον προέκυψε ότι είχε επανέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα, καθόσον είχε εφαρμοστεί σε βάρος του το μέτρο της διοικητικής απέλασης.
Ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι είναι χρήστης κοκαΐνης και ότι αγόρασε τη συγκεκριμένη ποσότητα έναντι χρηματικού ποσού 600 ευρώ από έναν αθίγγανο στη Μεσαιωνική Πόλη.
Όπως ισχυρίστηκε η τιμή αυτή είναι εξαιρετικά χαμηλή και γι’ αυτό αγόρασε 14 γραμμάρια. Υποστήριξε επιπλέον ότι η κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών στην Ιταλία δεν διώκεται και θεώρησε ότι το ίδιο ισχύει στην Ελλάδα.
-Το ίδιο δικαστήριο έπαυσε υφ’ όρων την δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών σε έναν 29χρονο ημεδαπό και έκρινε αθώο έναν ημεδαπό συγκατηγορούμενό του,
Ο πρώτος είχε συλληφθεί στον λιμένα Σκάλας Καμείρου την 1η Φεβρουαρίου 2013 να πωλεί σε έναν τοξικομανή ένα γραμμάριο ηρωίνης ενώ κατείχε στην οικία του ένα γραμμάριο κάνναβης.
Την ηρωίνη εφέρετο να την είχε προμηθευτεί από τον δεύτερο ημεδαπό που αθωώθηκε.
-Το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου έπαυσε χθες υφ’ όρων την δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών που ασκήθηκε σε έναν 26χρονο κάτοικο Κω και έκρινε αθώους δύο συγγενείς του ηλικίας 50 και 24 ετών.
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν την 11η Φεβρουαρίου 2009 σε κοινή επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κω και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.
Έπειτα από πληροφορίες ότι στην οικία των δραστών διακινούνται ναρκωτικές ουσίες άνδρες της Ασφάλειας Κω, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με συνδρομή σκύλου του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα και βρήκαν ακατέργαστη κάνναβη καθαρού βάρους 10,7 γραμμαρίων και ένα τσιγαριλίκι, μία ζυγαριά ακριβείας, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 2300 ευρώ.
Ο 50χρονος δεν βρισκόταν στο σημείο κατά την διάρκεια της έρευνας, του έγινε σωματική έρευνα από έτερους αστυνομικούς της υπηρεσίας στο χώρο εργασίας του και βρέθηκε να κατέχει μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 1,6 γραμμαρίων.
Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.
-Το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου απέρριψε στο μεταξύ χθες δύο αιτήσεις αναστολής της ποινής δύο καταδικασθέντων σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής που υπέβαλε ένας 29χρονος Ροδίτης που έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή ύψους 20.000 ευρώ.
Απορρίφθηκε και η αίτηση αναστολής που υπέβαλε ένας 35χρονος κάτοικος Παστίδας που είχε καταδικαστεί από το ίδιο δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή ύψους 30.000 ευρώ για διακίνηση ναρκωτικών.
-Την 10η Οκτωβρίου 2018 το βράδυ συνελήφθη στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., ένας 23χρονος ημεδαπός γιατί κατείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
– Την 11η Οκτωβρίου 2018 το πρωί συνελήφθη στον Αρχάγγελο Ρόδου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Αρχαγγέλου Ρόδου, ένας 33χρονος αλλοδαπός γιατί κατείχε 2,6 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ