Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Πώς ανοίγουν σχολεία και ΑΕΙ

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση νόσησης από κορωνοϊό τελευταίου εξαμήνου ή αρνητικό τεστ θα μπορούν να προσέρχονται στις σχολικές αίθουσες κατά τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022 οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, οι μαθητές άνω των 12 ετών και οι φοιτητές. Για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και φοιτητές το τεστ θα πρέπει να είναι εργαστηριακό και θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με δική τους ευθύνη. Οι μαθητές άνω των 12 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test), το οποίο επίσης θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και τα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν κοντά σε αυτή την ημερομηνία, λαμβάνοντας υπόψη και τις συστάσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και ανάλογα με την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «παροτρύνουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτή την ασπίδα προστασίας από τον κορωνοϊό, πριν από την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. Στόχος όλων μας η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών».

Πηγή kathimerini.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου