Τοπικές Ειδήσεις

Ακόμα ένας θάνατος στη Ρόδο από κορωνοϊό!

Ακόμη ένα θάνατο από κορωνοϊό μετρά η Ρόδος (ο τρίτος στο τελευταίο διάστημα). Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, κ. Γρηγόρη Ρουμάνη, μία 90χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν εδώ και αρκετό καιρό στην κλινική Covid, απεβίωσε την περασμένη Τρίτη. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται στο μεταξύ 32 ασθενείς με κορωνοϊό, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα γύρω στα 50 η οποία έχει διασωληνωθεί.
Ο κ. Ρουμάνης, τονίζει πώς ο κορωνοϊός μας πείθει καθημερινά για τις ικανότητές του, και επισημαίνει ότι αποτελεί απαραίτητη ανάγκη η τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας αλλά και η αύξηση του ποσοστού της εμβολιαστικής κάλυψης του γενικού πληθυσμού!
Πιο αναλυτικά, δήλωσε τα εξής:
«Τα νούμερα που ανακοινώνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ, είναι τριψήφια. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα. Αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε κατά πόσο τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και αν το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης είναι επαρκές. Πρέπει να είμαστε συνεπείς στα μέτρα προστασίας και να συμμετέχουμε στην εκστρατεία εμβολιασμού, ώστε να φθάσουμε μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου σε ένα καλό επίπεδο. Η μετάλλαξη Δ είναι κυρίαρχη και για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Το Νοσοκομείο στο τελευταίο διάστημα σε καθημερινή βάση νοσηλεύει 32 ασθενείς με κορωνοϊό από 23 έως 90 ετών. Κατά κύριο λόγο είναι ανεμβολίαστοι ενώ έχουν νοσηλευτεί ένας με δύο εμβολιασμένοι. Βέβαια οι εμβολιασμένοι δεν παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα και προβλήματα μετά τη νοσηλεία τους.
Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ο κορωνοϊός είναι ακόμη ανάμεσά μας, μας πείθει καθημερινά για τις δυνατότητές του, ανεξάρτητα από το τι πιστεύει και πράττει ο καθένας».
Όπως είπε στη συνέχεια ο κ. Ρουμάνης, το ΓΝΡ, από την αρχή της πανδημίας έχει συντάξει ένα πλήρες επιχειρησιακό πλάνο και μέχρι στιγμής οι υπάρχουσες ανάγκες καλύπτονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η Α’ Παθολογική Κλινική και η Κλινική Covid μπορούν να δεχθούν έως 32 ασθενείς. Εάν απαιτηθεί, θα αδειάσει και άλλη κλινική του νοσοκομείου ώστε να περιθάλπονται εκεί ασθενείς με κορωνοϊό!
Εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες, έχουμε σχεδιάσει να αδειάσει άλλη μία κλινική του νοσοκομείου ώστε να φιλοξενεί περιστατικά Covid. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί, αν και οι ενδείξεις είναι διαφορετικές», είπε ο κ. Ρουμάνης.
Οι εμβολιασμοί των υγειονομικών και του γενικού πληθυσμού
Σχετικά με τους υποχρεωτικούς από την 1η Σεπτεμβρίου εμβολιασμούς του ιατρικού-υγειονομικού προσωπικού, ο κ. Ρουμάνης δήλωσε τα εξής: «Ενημερώσαμε με επιστολή όλο το μόνιμο προσωπικό και όσους δραστηριοποιούνται στο Νοσοκομείο και κοινοποιήσαμε το νόμο και όσα προβλέπει το ΦΕΚ για τους ανεμβολίαστους μετά την 1η Σεπτεμβρίου. Ευελπιστούμε ότι οι περισσότεροι θα σπεύσουν να εμβολιαστούν. Πρόκειται βέβαια για προσωπική απόφαση του καθενός. Όσον αφορά στους γιατρούς μόνο δύο με τρεις δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, ενώ το ποσοστό εμβολιασμού στο υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό πλησιάζει στο 77%. Υπάρχει ακόμη χρόνος να το σκεφτούν, να ενημερωθούν και να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές για εμάς, όπως και ο νόμος που θα εφαρμοστεί από την 1η Σεπτεμβρίου, όπως προβλέπεται…».
Τέλος, σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού στη Ρόδο, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γρ. Ρουμάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι εμβολιαστικοί ρυθμοί στη Ρόδο εξακολουθούν να είναι αργοί. Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η χορήγηση της δεύτερης δόσης σε όσους έκαναν το εμβόλιο της Άστρα Ζένεκα ενώ εμβολιάζονται καθημερινά γύρω στα 50 άτομα με το σκεύασμα της Johnson & Johnson στο Νοσοκομείο. Στο μέγα εμβολιαστικό κέντρο, εμβολιάζονται σε καθημερινή βάση συνήθως 500 με 600 άτομα. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ πιο μικρός από τον αρχικό σχεδιασμό και τις δυνατότητες του κέντρου. Οι εμβολιαστικοί ρυθμοί δεν είναι γενικώς οι αναμενόμενοι και προσδοκώμενοι».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου