ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαρινάκης για τα συνθήματα έξω από το σπίτι της Σ. Βολουδάκη: «Επίθεση κατά της Δημοκρατίας»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
MAΡΙΝΑΚΗΣ
✦ Σύ­νο­ψη ⌄
  • Ο Υφυ­πουρ­γός Παύ­λος Μα­ρι­νά­κης κα­τα­δί­κα­σε τα απει­λη­τι­κά συν­θή­μα­τα κατά της υφυ­πουρ­γού Σέβης Βο­λου­δά­κη, χα­ρα­κτη­ρί­ζο­ντάς τα ως ορ­γα­νω­μέ­νη προ­σπά­θεια εκ­φο­βι­σμού.
  • Τό­νι­σε ότι η στο­χο­ποί­η­ση αν­θρώ­πων και οι απει­λές βίας δεν έχουν θέση σε μια δη­μο­κρα­τι­κή κοι­νω­νία και πρέ­πει να κα­τα­δι­κα­στούν κα­θο­λι­κά.
  • Επε­σή­μα­νε την αδια­νό­η­τη ερ­γα­λειο­ποί­η­ση δο­λο­φο­νι­κών επι­θέ­σε­ων για την καλ­λιέρ­γεια μί­σους και την ανά­γκη αντί­στα­σης απέ­να­ντι σε τέ­τοιες πρα­κτι­κές.
  • Ο κυ­βερ­νη­τι­κός εκ­πρό­σω­πος εξέ­φρα­σε την εμπι­στο­σύ­νη της κυ­βέρ­νη­σης στις αρχές για την εύ­ρε­ση των υπευ­θύ­νων και υπο­γράμ­μι­σε τη ση­μα­σία της πο­λι­τι­κής αντι­πα­ρά­θε­σης χωρίς προ­σω­πι­κές επι­θέ­σεις.

Για ορ­γα­νω­μέ­νη προ­σπά­θεια εκ­φο­βι­σμού και επί­θε­ση κατά της Δη­μο­κρα­τί­ας έκανε λόγο ο Υφυ­πουρ­γός παρά τω Πρω­θυ­πουρ­γώ και Κυ­βερ­νη­τι­κός Εκ­πρό­σω­πος Παύ­λος Μα­ρι­νά­κης, σχο­λιά­ζο­ντας τα απει­λη­τι­κά συν­θή­μα­τα που γρά­φτη­καν έξω από το σπίτι της υφυ­πουρ­γού Σέβης Βο­λου­δά­κη και της οι­κο­γέ­νειάς της.

Ο κ. Μα­ρι­νά­κης ανέ­φε­ρε ότι τα συν­θή­μα­τα «Θά­να­τος στη ΝΔ» και «Γκα­ζά­κια στα σπί­τια σας» δεν συ­νι­στούν πράξη δια­μαρ­τυ­ρί­ας, αλλά ορ­γα­νω­μέ­νη προ­σπά­θεια εκ­φο­βι­σμού και ωμή επί­θε­ση κατά της Δη­μο­κρα­τί­ας, το­νί­ζο­ντας ότι πρό­κει­ται για εγκλη­μα­τι­κή ενέρ­γεια.

Πα­ράλ­λη­λα, επι­σή­μα­νε ότι η στο­χο­ποί­η­ση αν­θρώ­πων και των οι­κο­γε­νειών τους, οι απει­λές βίας και η καλ­λιέρ­γεια του μί­σους δεν έχουν θέση σε μια ευ­νο­μού­με­νη πο­λι­τεία, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι τέ­τοιες ενέρ­γειες μπο­ρούν να αντι­με­τω­πι­στούν μόνο με την κα­θο­λι­κή κα­τα­δί­κη τους.

Ο κυ­βερ­νη­τι­κός εκ­πρό­σω­πος τό­νι­σε ακόμη ότι είναι αδια­νό­η­το να επι­χει­ρεί­ται η ερ­γα­λειο­ποί­η­ση μιας δο­λο­φο­νι­κής επί­θε­σης με σκοπό να καλ­λιερ­γη­θεί νέο μίσος και να δια­τυ­πω­θούν απει­λές κατά αν­θρώ­πι­νων ζωών. Όπως ανέ­φε­ρε, όσοι ανέ­χο­νται ή σιω­πούν απέ­να­ντι σε τέ­τοιες πρα­κτι­κές ανα­λαμ­βά­νουν με­γά­λη πο­λι­τι­κή και ηθική ευ­θύ­νη.

Ο κ. Μα­ρι­νά­κης ση­μεί­ω­σε ότι η Δη­μο­κρα­τία δεν πρό­κει­ται να φο­βη­θεί τους τρα­μπού­κους και ότι όσοι επι­χει­ρούν να επι­βά­λουν τις από­ψεις τους μέσω του φόβου και της βίας θα βρε­θούν αντι­μέ­τω­ποι με τις συ­νέ­πειες των πρά­ξε­ών τους.

Τέλος, εξέ­φρα­σε την εμπι­στο­σύ­νη της κυ­βέρ­νη­σης στις αρ­μό­διες αρχές ότι θα εντο­πί­σουν και θα οδη­γή­σουν στη Δι­καιο­σύ­νη τους υπεύ­θυ­νους της επί­θε­σης, ενώ υπο­γράμ­μι­σε ότι η πο­λι­τι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση απο­τε­λεί θε­μέ­λιο της Δη­μο­κρα­τί­ας, σε αντί­θε­ση με τη στο­χο­ποί­η­ση αν­θρώ­πων λόγω της πο­λι­τι­κής τους ταυ­τό­τη­τας.

Πηγή: realnews.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.