Με διάφορα θέματα, συνεδρίασε χτες το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρός του κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, τα έργα και οι δράσεις του Λ.Τ. βρίσκονται σε καλό δρόμο.
«Εκτός από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που πέρασαν ομοφώνως, ενημέρωσα το διοικητικό συμβούλιο για τρέχοντα θέματα και για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως π.χ. η προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή του ξύλινου πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου (το υπόλοιπο κομμάτι) με χρηματοδότηση ύψους 1.700.000 ευρώ από το Ειδικό Πρόγραμμα.
Ο προϋπολογισμός του έργου θα ανέλθει στα 2.100.000 ευρώ οπότε τα υπόλοιπα χρήματα θα είναι από ίδιους πόρους του Λ.Τ.
Εκτιμούμε πως όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται από το Νόμο, θα μπορέσουμε να έχουμε ανάδοχο έως τον προσεχή Οκτώβριο για να ξεκινήσουν οι εργασίες για το συγκεκριμένο έργο –το οποίο θα δώσει μια διαφορετική εικόνα και λειτουργικότητα σε μια υποβαθμισμένη περιοχή όπως είναι η ανατολική πλευρά του νησιού της Ρόδου.
Επιπλέον, θα λειτουργήσει υποστηρικτικά ως προς τα συνοδά έργα που προβλέπονται, όπως η επέκταση ενός μώλου ύψους 152 μέτρων και προϋπολογισμού 2εκ. ευρώ που εγκρίθηκε ομοφώνως από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Εμείς θα προχωρήσουμε στις περαιτέρω διαδικασίες και γι αυτό το συγκεκριμένο έργο, με μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Αυτό ήταν και το αντικείμενο της προχθεσινής συνάντησής μας με τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο με τον οποίο συμφωνήσαμε ότι πρέπει να προχωρήσουν αυτά τα έργα ώστε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα σε ένα όσο το δυνατόν συντομότερο χρονικό ορίζοντα. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, τα έργα αυτά είναι έργα πνοής για το νησί» δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου.
Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος του Λ.Τ. μίλησε για την μελέτη της ασφαλτόστρωσης και την διαμόρφωση του χώρου της Ακαντιάς με στόχο να αποτελέσει χώρο στάθμευσης για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα:
«Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το προεδρείο των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων, συμφωνήθηκε με την παρουσία του δημάρχου κ. Χατζηδιάκου ότι εάν κατασκευαστεί ο συγκεκριμένος χώρος που είναι περί τα 4στρέμματα, θα μεταφέρουν εκεί τα αυτοκίνητά τους και θα αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης. Αυτό είναι έργο ζωτικής σημασίας…»
Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε το ζήτημα της διάβρωσης των ακτών στην περιοχή της Κρεμαστής και της Σορωνής (σχετικά έγραψε η «δ») όπου το Λ.Τ. υπέβαλε σχετική πρόταση προς την Διαχειριστική Αρχή:
«Για την Κρεμαστή υποβάλαμε πρόταση για την εκτέλεση του έργου, καθώς τις μελέτες τις έχει προχωρήσει το Λ.Τ. ενώ για την Σορωνή υποβάλαμε πρόταση για μελέτη και για κατασκευή. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια θετική εξέλιξη για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στα επόμενα στάδια» είπε ο κ. Χριστοδούλου.
Όσον αφορά τα λοιπά θέματα αφορούσαν διάθεση πιστώσεων εγκρίσεις δαπανών διαφόρων προμηθειών και υπηρεσιών, κ.λπ.
«Σε επόμενη συνεδρίαση θα συζητήσουμε για τα σκίαστρα που βρίσκονται στην Κολόνα με προϋπολογισμό 36.000 ευρώ. Αν και υπάρχει ο ανάδοχος που περιμένει να εγκατασταθεί, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές τυπικές διαδικασίες για να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Επίσης, η σχετική τυπική έγκριση για την υπογραφή σύμβασης με εταιρεία, για την φύλαξη των λιμένων στην Ρόδο» είπε ο πρόεδρος του Λ.Τ.
Τα υπόλοιπα θέματα αφορούσαν συντηρήσεις και έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αιτήματα όπως:
• αίτημα της εταιρείας «Νηρέας Α.Ε.» για την παραχώρηση απλής χρήσης τμήματος χερσαίου χώρου Λιμένα Ακαντιάς Ρόδου
• Έγκριση δημοπράτησης και σύσταση επιτροπής δημοπρασίας του έργου «AΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΒΑΘΟΥΣ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΡΟΔΟΥ» με προϋπολογισμό εργασιών 44.000,00€ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΦΠΑ 24%) και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους Κ.Α.Ε. 10-7329.239
• Έγκριση 1ου λογαριασμού του έργου : “Ανακατασκευή γέφυρας πρόσβασης στην μεταλλική αποβάθρα στη θέση μικρή παραλία Λίνδου Ρόδου ” ποσού 24.750,00 € με φπα 24% υπό της αναδόχου εταιρείας VAST MAKE IKE
• Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «αποκατάσταση ζημιών αναδομών ακρομωλίου λιμένα Διαφανίου Καρπάθου» εργολαβίας VAST – MAKE I.K.E.
• Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Ανακατασκευή γέφυρας πρόσβασης στη μεταλλική αποβάθρα στη θέση μικρή παραλία Λίνδου Ρόδου» Αναδόχου εταιρείας VAST MAKE IKE
• Εγκρίθηκε επίσης, το έργο επισκευής στο λιμάνι Κάσου με πρ/μό 650.000 ευρώ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ