Αθλητικά

Μάκης Γκαγκάτσης: «Αυστηρότερα κριτήρια στην S.L.2»

Συνέντευξη στη «Δίκη στο OPEN» έδωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους απλήρωτους ποδοσφαιριστές στη Super League 2. Όπως δήλωσε, θέλει να θεσπίσει πιο αυστηρά κριτήρια συμμετοχής όπως την αύξηση των εγγυητικών επιστολών.
Αναλυτικά ανέφερε: «Όσο ήταν πολλές οι ομάδες στη Super League 2 και με μία δεκαετία κρίσης που υπήρχε σε όλη τη χώρα, ήταν κάτι το οποίο πραγματικά ήταν συνεχές. Έτσι όπως οραματιζόμαστε με τους συνεργάτες μου τη Super League 2 και γενικότερα την αναβάθμισή της και την εξέλιξή της, θα είναι ευχής έργον να μην υπάρξει ούτε ένας απλήρωτος ποδοσφαιριστής.
Δεν μπορώ να το υποσχεθώ, γιατί δεν εξαρτάται από μένα, αλλά από τους ιδιοκτήτες των ομάδων. Θεωρώ ότι θα πρέπει να θεσπίσουμε αυστηρά κριτήρια συμμετοχής στη Super League 2, ώστε αυτές οι ομάδες να μπορούν να πληρώνουν τους ποδοσφαιριστές. Να μη γελιόμαστε, αυτές οι ομάδες όταν βλέπουν ότι χάνουν την κατηγορία και την επόμενη σεζόν θα είναι ερασιτεχνικές, σταματάνε την πληρωμή.
Μπορεί να γίνουν μεγαλύτερες οι εγγυητικές επιστολές. Θα το σκεφτούμε, γιατί είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους. Πριν δύο χρόνια ήταν 34 ομάδες και την επόμενη σεζόν θα είναι γύρω στις 20 ομάδες. Ήδη αυτό είναι κάτι θετικό, που σημαίνει ότι δεν θα έχει τόσες πολλές ομάδες. Δεν προλαβαίνουμε αυτή τη σεζόν να θεσπίσουμε αυστηρότερα κριτήρια, αλλά από την επόμενη, ώστε να μη γίνεται αυτή η ‘’πτώχευση’’ των ομάδων. Ήταν τεράστιο λάθος η αναδιάρθρωση».
Για τα στημένα και τις ποινές «χάδι» όπως η αφαίρεση βαθμών: «Ο κύριος Μπαλτάκος σε δύσκολες συνθήκες προσπάθησε να κάνει πολλά πράγματα και πολλές φορές συναντούσε αντιδράσεις σε όλα. Τον ευχαριστώ πραγματικά για τη στήριξη. Είχαμε το παράδοξο πέρυσι όπου ένας φυσικοθεραπευτής μιας ομάδας έπαιξε στοίχημα για κάρτες και κόντεψε αυτή να υποβιβαστεί. Αυτό είναι υπερβολή. Αν αποδειχθεί χειραγωγημένο εννοείται ότι η ομάδα η οποία έχει χειραγωγήσει, θα πρέπει να υποβιβαστεί, δεν το συζητάμε».

Πηγή: footballleaguenews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου