Ρεπορτάζ

Θετικά ψήφισε το δ.σ. της ΔΕΥΑΡ για τους εργαζόμενους ΑΜΕΑ

Θετική ήταν η απόφαση του δ.σ. της ΔΕΥΑΡ σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε για τους πέντε εργαζόμενους –οι οποίοι είχαν προσληφθεί μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ για ΑΜΕΑ και λήγει κανονικά, στις 14 Ιουνίου.
Πρόκειται για πέντε άτομα ΑΜΕΑ που απασχολούνται σε διάφορες θέσεις. Οι εργαζόμενοι, είχαν προσληφθεί πριν από δύο χρόνια μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και οι συμβάσεις τους, λήγουν στις 14 Ιουνίου (ενώ η σύμβαση του ενός, λήγει σε ένα χρόνο).

Μιλώντας στην «δημοκρατική» μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Βασίλης Μανέττας δήλωσε τα εξής: «Η απόφασή μας ήταν θετική, θέλοντας να δείξουμε την ευαισθησία μας απέναντι σε τέτοιες περιπτώσεις. Εξάλλου υπάρχει η σχετική νομολογία αλλά και οι αποφάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Συμβουλευτήκαμε τη νομική μας υπηρεσία και καταλήξαμε ότι συμφωνούμε να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου».
Για το θέμα, μίλησε στην «δ» και ο νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Μιχάλης Κόκκινος ο οποίος και επισήμανε τα εξής:
«Το Σύνταγμα προστατεύει τα ΑΜΕΑ εκ των πραγμάτων. Μέσω αυτού, μπορούμε να ζητήσουμε την μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου. Είχα τη χαρά να συνεργαστώ με τους δικηγόρους της δημοτικής επιχείρησης, του Δήμου Ρόδου, με την διοίκηση της ΔΕΥΑΡ αλλά και με τους εργαζόμενους, για να καταλήξουμε σε μια ενιαία απόφαση. Η απόφαση του δ.σ. της ΔΕΥΑΡ είναι δίκαιη και απαραίτητη. Πρόκειται για ανθρώπους που αγαπούν την δουλειά τους, που προσφέρουν στην κοινωνία και προσφέρουν. Πραγματικά, αποδόθηκε δικαιοσύνη και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι».
Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο υπάρχει ακόμη μια περίπτωση ενός ατόμου από την πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού η οποία εκκρεμεί αλλά δηλώνει αισιόδοξος ότι θα βρεθεί μία λύση –μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου