Ειδήσεις

Επιστρέφει η διδασκαλία του “Επιταφίου” του Περικλή στα σχολεία

Την επιστροφή του “Επιταφίου” του Περικλή, από το 2017 και 2018 ανακοίνωσε, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου απαντώντας σε παρατήρηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη.

Η παρατήρηση του κ. Γεωργιάδη ότι σήμερα οι μαθητές δεν διδάσκονται ιστορία, και χάνουν την επαφή με την ελληνική γλώσσα, ενώ την ίδια στιγμή  ο προκάτοχος του κ. Γαβρόγλου αφαίρεσε από τη Γ΄ Λυκείου τον “Επιτάφιο” του Περικλέους, το μεγαλειωδέστερο κείμενο δημοκρατίας στον πλανήτη όπως είπε, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργού Παιδείας.

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι η διδασκαλία επικεντρώνεται στην γραμματική και το συντακτικό. “Η μαγεία των κειμένων χάνεται. Άρα, το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα ξαναπροσεγγίσουμε αυτά τα πραγματικά μοναδικά κείμενα” επισήμανε ο υπουργός Παιδείας και ανακοίνωσε την επιστροφή διδασκαλίας του κλασσικού κειμένου στα σχολεία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου