Ειδήσεις

Δυνατό καλοκαίρι βλέπει η TUI, με γεμάτες τσέπες οι τουρίστες

Οι πελάτες της Βρετανίας πρωτοστατούν στον προγραμματισμό των καλοκαιρινών αποδράσεων, με τις κρατήσεις να είναι 11% υψηλότερες από ό,τι το καλοκαίρι του 2019. Και περισσότερες οι διακοπές και καλύτερα τα ξενοδοχεία που επιλέγουν.

Περισσότερο από το μισό μείωσε τις απώλειες της η ταξιδιωτική εταιρεία TUI Group τους τελευταίους έξι μήνες ενώ προβλέπει ένα «δυνατό ταξιδιωτικό καλοκαίρι», καθώς οι πελάτες συνεχίζουν να κάνουν κρατήσεις για πολυαναμενόμενες διακοπές παρά τις πιέσεις στο κόστος ζωής.

Οπως μεταδίδει ο Guardian, η μεγαλύτερη τουριστική εταιρεία της Ευρώπης είπε ότι οι μελλοντικές κρατήσεις παραμένουν «αμείωτα υψηλές», καθώς τα διεθνή ταξίδια ανακάμπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού και έχουν φτάσει στο 85% των επιπέδων που είχαν καταγραφεί για το καλοκαίρι του 2019, με τον ρυθμό να αυξάνεται ιδιαίτερα τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Πρωτοστατούν οι Βρετανοί

Οι πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου πρωτοστατούν στον προγραμματισμό των καλοκαιρινών αποδράσεων, με τις κρατήσεις στη βρετανική αγορά να είναι 11% υψηλότερες από ό,τι το καλοκαίρι του 2019.

Η Tui ανέφερε ότι σχεδόν 1,9 εκατ. επιβάτες ταξίδεψαν μαζί της τους τελευταίους έξι μήνες, σχεδόν 10 φορές περισσότεροι από ό,τι την ίδια περίοδο της προηγούμενης χρονιάς.

Η τουριστική εταιρεία είπε ότι οι παραθεριστές ξοδεύουν επίσης περισσότερα χρήματα, συχνά επιλέγοντας μεγαλύτερα διαλείμματα καθώς κι ένα ξενοδοχείο ή δωμάτιο υψηλότερης ποιότητας.

Περισσότεροι πελάτες έκαναν κράτηση για τουριστικά πακέτα, οδηγώντας τις μέσες τιμές του Tui υψηλότερα, συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης 20% στις καλοκαιρινές διακοπές του 2022.

Η εταιρεία ανέφερε ζημιά προ φόρων 130 εκατ. ευρώ μεταξύ Οκτωβρίου και τέλους Μαρτίου, από ζημία 357 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο έναν χρόνο νωρίτερα, όταν τα διεθνή ταξίδια περιορίζονταν αυστηρά βάσει των μέτρων για τη συγκράτηση του κορωνοϊού.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Tui, Fritz Joussen, δήλωσε ότι αναμένει η εταιρεία να γίνει ξανά κερδοφόρα το τρέχον οικονομικό έτος μετά από δύο χρόνια κρίσης.

Πηγή euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου