Τοπικές Ειδήσεις

Δημήτρης Γάκης: Η περίπτωση της Καλύμνου

Υπάρχουν δύο εικόνες. Η σοβαρότητα του κόσμου, η υπομονή των νησιωτών, ο επαγγελματισμός των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, η υπομονή των εργαζομένων για να βγούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την κρίση και από την άλλη έχουμε μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τους νησιώτες σαν το πειραματόζωο στη δική της πολιτική επιβίωση.
Ειδικά για την Δωδεκανήσου οι ευθύνες της κυβέρνησης στο χειρισμό της πανδημίας παραμονές ανοίγματος της τουριστικής σεζόν είναι τεράστιες.
Το παράδειγμα της Καλύμνου είναι το πιο χαρακτηριστικό της άγνοιας ή της αδιαφορίας της τοπικής πραγματικότητας παρόλες τις δικές μας προτάσεις και τις αγωνιώδης φωνές των τοπικών φορέων γνωρίζοντας τις ανάγκες για επιπλέον ενίσχυση του νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με ασθενοφόρα και την κατάλληλη οργάνωση του υπάρχοντος προσωπικού και των υποδομών, με το διορισμό επιτέλους διοικητή, όλοι γνωρίζουν από την μέχρι τώρα εμπειρία ότι έπρεπε να προχωρήσει σε πιο εντατικά τεστ, η κυβέρνηση επέλεξε την λύση του αυστηρού lockdown για να σταματήσει την διάδοση του ιού.

Η Κάλυμνος χρειάζεται άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις. Προτάσεις που να πείθουν για να τις ακολουθήσουν όλοι με εμπιστοσύνη. Ας ακούσει τους νησιώτες ο κύριος Μητσοτάκης και να προσπαθήσει να πάρει πρωτοβουλίες ουσίας όχι επικοινωνιακής προβολής όπως με τις διάχυτες σκέψεις που καταθέτει για τον τουρισμό, τα “υβριδικά” πρωτόκολλα, πιστοποιητικά και διαδικασίες. Θέλουμε άνοιγμα του τουρισμού που να στηρίζεται στις διαδικασίες και την εμπειρία της ασφαλούς φιλοξενίας όχι της μικρoπολιτικές παρεμβάσεις που βολεύουν την κομματική αντιαναπτυξιακή ιδεοληψία της ΝΔ.

Αντί αυτών ο κύριος Μητσοτάκης σήμερα μας ανακοίνωσε ότι την μεγάλη δόση των μονοδοσικών εμβολίων της Johnson and Johnson …..θα την παραλάβουμε στο τέλος του μήνα και ….ΣΤΟΧΟΣ  της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει τον εμβολιασμό στα νησιά μέχρι το τέλος Ιουνίου. Και όλα αυτά την ώρα που έχει ανακοινωθεί ότι ο τουρισμός ανοίγει στις 14 Μαΐου. Τι γίνεται από τις 14 Μαΐου έως το τέλος Ιουνίου;

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου