Ειδήσεις

Μητσοτάκης: Εθνικές εκλογές αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 26 Μαίου

«Δεν έχουμε την ίδια οικονομική πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην διακαναλική συνέντευξη ενόψει των ευρωεκλογών. «Μας ενδιαφέρει να μεγαλώσουμε την πίτα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πως θα αναδιανείμει τη μιζέρια», συμπλήρωσε. «Αν πρόκειται να ψηφίσουν οι πολίτες για το ποιος θα μειώσει τους φόρους οι πολίτες θα επιλέξουν τη ΝΔ και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα επιλέξουν το πραγματικό προϊόν και όχι την απομίμηση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι στις κάλπες οι πολίτες θα αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση. «Ζητώ μια μεγάλη εκλογική νίκη», τόνισε. «Ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες στην κάλπη. Από τη στιγμή που ο ίδιος έθεσε αυτό το πλαίσιο εφόσον ηττηθεί το ίδιο βράδυ πρέπει να πάει στο Ζάππειο να παραιτηθεί και η χώρα σε τέσσερις εβδομάδες να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές».

Διευκρινίζοντας τη θέση του και δεδομένου ότι δεν παραιτήθηκαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μετά από τις ήττες του στις προηγούμενες ευρωεκλογές, σε ερώτηση του Euro2day.gr δήλωσε ότι τη θέση αυτή την λαμβάνει γιατί «το είπε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, αυτός έθεσε το δίλημμα. Παράλληλα μας χωρίζουν τέσσερις μήνες από τις εθνικές κάλπες, γιατί πρέπει να ταλαιπωρηθεί η χώρα, γιατί πρέπει να σέρνεται αφού θα υπάρχει προφανής δυσαρμονία με την θέληση των πολιτών».

Ψηφίζουμε…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η 13 σύνταξη είναι προεκλογικό επίδομα. «Θα μπορούσε να το δώσει έξω από τα εκλογικά κέντρα με το ψηφοδέλτιο», δήλωσε αλλά ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα το υπερψηφίσει.

Οποιαδήποτε βοήθεια είναι χρήσιμη, ακόμα και τα 500 ευρώ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να βοηθήσει μακροπρόθεσμα όσους έχουν ανάγκη, γιατί δεν παράγει ανάπτυξη, συμπλήρωσε. «Δεν θα ανεχτώ άλλη διαστρέβλωση των θέσεών μας από το ΣΥΡΙΖΑ. Το ζήτημα δεν είναι να κρατάμε ανθρώπους εξαρτημένους από επιδόματα. Δεν είναι μόνο οι συνταξιούχοι αυτοί που υποφέρουν. Είναι πρωτίστως οι μακροχρόνια άνεργοι».

Αναφορικά με το θέμα της ασφάλειας ο επικεφαλής της ΝΔ σημείωσε ότι «το θέμα είναι ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ, ο κος Τσίπρας αδιαφορεί. Το να αποκατασταθεί η ασφάλεια παντού είναι απόλυτη πολιτική προτεραιότητα. Δεσμεύομαι ότι εντός εξαμήνου όλοι οι αστυνομικοί θα έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα και εντός χρόνου θα προμηθευτούμε 1.000 αστυνομικά αυτοκίνητα, θα επαναφέρουμε την ομάδα ‘Δ’ και θα κάνουμε 1.500 προσλήψεις αστυνομικών».

Σε ότι αφορά την τροπολογία της ΝΔ για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου δήλωσε ότι πρέπει «όλοι μαζί» να πάμε στους εταίρους και να πούμε ότι η πολιτική αυτή είναι λάθος, όλα τα κόμματα. «Δεν έχει σημασία ποιος το είπε πρώτος. Εμείς δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε τη μείωση του αφορολόγητου».

«Μπορώ να κάνω μια πολιτική αντιπαράθεση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, μπορώ να συζητήσω πολιτικά και ιδεολογικά». δήλωσε. «Με τον ΣΥΡΙΖΑ του κου Τσίπρα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεννόησης», συνέχισε. Εκτίμησε δε ότι το πακέτο Τσίπρα δεν έχει την αποδοχή όλου του οικονομικού επιτελείου. «Πού είναι ο κος Χουλιαράκης;», αναρωτήθηκε. Εκτίμησε δε ότι ο κος Τσίπρας δεν έχει καμία αξιοπιστία αναφορικά με το τι θα κάνει το 2020.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι υπόλογος για την κακή συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε. «Θα προστατεύσουμε το brand «Μακεδονία» και όλες τις επιχειρήσεις που σήμερα είναι ξεκρέμαστες».

Την συζήτηση για τις ελίτ την προωθεί η ακροδεξιά, εκτίμησε. Τα διλλήματα δεν είναι για τους «πολλούς» και τις «ελίτ». Είναι αν θέλει κανείς ανάπτυξη ή να αναδιανέμει την μιζέρια, αυτό είναι το πραγματικά διλλήματα. Το πρόγραμμά μας απευθύνεται στους πολλούς. Το να φτιάξουμε ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα είναι κάτι που αφορά τους πολλούς. Το να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό με ρυθμό διπλάσιο από ΑΕΠ είναι κάτι που αφορά τους πολλούς. «Υπάρχει ζήτημα πολιτικής υποκρισίας. Ο Αλ. Τσίπρας έκανε καριέρα καταγγέλλοντας τις ελίτ. Επέλεξε να πάει μυστικά σε κότερο. Ηρθε στην εξουσία πάνω σε καρότσα τρακτέρ και φεύγει φιλοξενούμενος σε κότερα».

«Είχα ηθική υποχρέωση να καταθέσω πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη. Δεν είχα αμφιβολία ότι η κυβέρνηση θα τη μετέτρεπε σε ψήφο εμπιστοσύνης και θα κέρδιζε. Εχετε καμία αμφιβολία ότι ο κος Θεοχαρόπουλος θα καταψήφιζε την κυβέρνηση μόλις έγινε υπουργός;», απάντησε σε σχετική ερώτηση. «Θέλαμε να αναδείξουμε το ύφος και το ήθος της κυβέρνησης. Αν κάτι μάθαμε είναι ότι ο κος Τσίπρας έβγαλε από μέσα του τον Πολάκη που επιμελώς έκρυβε».

Η συζήτηση στη Βουλή

Εκατσα και ξαναείδα τη συζήτηση στη Βουλή, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην πρωτολογία μου άσκησα σκληρή πολιτική κριτική στον κο Τσίπρα. Το πού κάνει διακοπές ένας πρωθυπουργός είναι πολιτικό ζήτημα και η ΝΔ όφειλε να το αναδείξει. Στην δευτερολογία δέχτηκα χυδαία επίθεση και απάντησα με ευπρέπεια κάνοντας μια παρατήρηση για το τι έκανε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού τα χρόνια της δικτατορίας. Πρέπει να αφήσουμε τους πατεράδες μας έξω από αυτή την ιστορία. Δεν έχει ευθύνη ο κος Τσίπρας για το τι έκανε ο πατέρας του. Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη, αλλά θα ήθελα αυτή η συζήτηση να είναι μια εξαίρεση».

«Δεν έχω πει τίποτα ανακριβές, οπότε δεν έχω λόγο να ζητήσω συγνώμη», ξεκαθάρισε αναφορικά με τα όσα είπε για τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα.

Εχω μιλήσει κατ’ ιδίαν με τον Αλέξη Τσίπρα. Του είπα ότι δική μου επιλογή είναι να πάμε ήπια σε εκλογές. Η απάντηση που μου έδωσε δεν έχει καμία σημασία»

Οι δικαστικές αποφάσεις θα γίνουν σεβαστές, ξεκαθάρισε αναφορικά με τα αναδρομικά. Η κυβέρνηση έπρεπε να κρατήσει χρήματα για να καλύψει τις δικαστικές αποφάσεις που έρχονται. «Θα τις σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις και θα τις υλοποιήσουμε πάντα στο πλαίσιο των δεσμεύσεων για τα πλεονάσματα που έχουμε».

«Δεν θέλω να είμαστε άλλη μια κυβέρνηση, θέλω να είμαστε μια άλλη κυβέρνηση», τόνισε σημειώνοντας ότι θα προσπαθήσει να μιλήσει για τους νέους αλλά και να δικαιώσει τους πολίτες που θα ψηφίζουν τη ΝΔ με «μισή καρδιά».

Σε ότι αφορά την Τουρκία τόνισε ότι θα επιστρατευτούν όλες οι δυνάμεις. Αν πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση με την Αγκυρα σε ότι αφορά με τις κυρώσεις, αυτό θα πρέπει να γίνει. Πρέπει να υπάρχει διάθεση από την πλευρά της Τουρκίας για να γίνει διάλογος, χρειάζεται όμως αλλαγή πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Δύση. «Πρέπει να σταματήσει αυτή η πολιτική που παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα».

Η ΔΕΗΔΕΗ -3,56%

Σε ότι αφορά τη ΔΕΗΔΕΗ -3,56% τόνισε ότι είναι «στα όρια της χρεοκοπίας» αλλά η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα. «Εχουμε την πολιτική να απενεργοποιήσουμε αυτή την βραδυφλεγή βόμβα». Εχει κατατεθεί επιχειρηματικό σχέδιο εδώ και ένα χρόνο και δεν έχει γίνει τίποτα από τη διοίκηση, κατήγγειλε.

Τα εργασιακά

Ο ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορεί ότι είμαι κατά του 8ωρου. Εγώ αυτό που κάνω είναι να αναγνωρίζω ότι με την εξέλιξη της τεχνολογίας αλλάζουν και οι συνθήκες εργασίας και το κράτος θα πρέπει να εξασφαλίζει το θεσμικό πλαίσιο, σημείωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Μερικές φορές το να δώσουμε σε μια γυναίκα τη δυνατότητα να δουλέψει από το σπίτι είναι καλό. Όταν μια εταιρεία συμφωνεί με τους εργαζόμενους να πάει από 5μερο σε 7ημερο με καλύτερες απολαβές δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι τα πράγματα αλλάζουν», υποστήριξε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου