ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακριβή μου βενζίνη-Στα τα 1,743 ευρώ/λίτρο έφτασε στα Δωδεκάνησα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Βενζινάδικο

Στα ύψη ανα­μέ­νε­ται να ανέλ­θει η τιμή της βεν­ζί­νης, η οποία τις τε­λευ­ταί­ες ημέ­ρες έχει σπά­σει το «φράγ­μα» των 1,60 ευρώ το λίτρο λόγω των διε­θνών εξε­λί­ξε­ων.

Οι βεν­ζι­νο­πώ­λες αφή­νουν ανοι­χτό το εν­δε­χό­με­νο η τιμή της αμό­λυ­βδης βεν­ζί­νης να φτά­σει και τα 1,68-1,70 ευρώ με βάση το ρυθμό αύ­ξη­σης των διε­θνών τιμών του αργού πε­τρε­λαί­ου.

Σύμ­φω­να με τον πρό­ε­δρο της Πα­νελ­λή­νιας Ομο­σπον­δί­ας Πρα­τη­ριού­χων Εμπό­ρων Καυ­σί­μων (ΠΟΠΕΚ) Γιώρ­γο Ασμά­το­γλου που μί­λη­σε στον Ελεύ­θε­ρο Τύπο, η εξέ­λι­ξη αυτή μπο­ρεί να συμ­βεί μέσα στις επό­με­νες 40-45 ημέ­ρες.

Ήδη η τιμή της αμό­λυ­βδης βρί­σκε­ται σε ανο­δι­κή τρο­χιά καθώς την πε­ρα­σμέ­νη Τε­τάρ­τη βρι­σκό­ταν στα επί­πε­δα των 1,618 ευρώ πα­νελ­λα­δι­κά.

Πα­ρα­δο­σια­κά, μά­λι­στα, οι υψη­λό­τε­ρες τιμές κα­τα­γρά­φη­καν σε νησιά του Αι­γαί­ου. Εν­δει­κτι­κά στις Κυ­κλά­δες η αμό­λυ­βδη έφτα­σε τα 1,836 ευρώ το λίτρο, στα Δω­δε­κά­νη­σα τα 1,743 ευρώ/λίτρο και στη Σάμο τα 1,717 ευρώ το λίτρο.

Οι κα­τα­να­λω­τές εξα­κο­λου­θούν να πλη­ρώ­νουν ακρι­βά τα καύ­σι­μα καθώς η άνο­δος της διε­θνούς τιμής του πε­τρε­λαί­ου δεν αφή­νει πε­ρι­θώ­ρια για πε­ριτ­τές…με­τα­κι­νή­σεις.

Η Ελ­λά­δα βρί­σκε­ται στην τέ­ταρ­τη θέση στην κα­τά­τα­ξη των ευ­ρω­παϊ­κών κρα­τών με την ακρι­βό­τε­ρη βεν­ζί­νη, με τη μέση τιμή της να κυ­μαί­νε­ται στα 1,75 δο­λά­ρια λίτρο ενώ οι μόνες χώρες που την ξε­περ­νούν σε ακρί­βεια είναι η Νορ­βη­γία, οι Κάτω Χώρες και η Ισλαν­δία. Σύμ­φω­να με το globalpetrolprices, η ακρι­βό­τε­ρη τιμή κα­τα­γρά­φε­ται στη Νορ­βη­γία (στα 1,80 δο­λά­ρια το λίτρο) ενώ από την άλλη, τη χα­μη­λό­τε­ρη τιμή βεν­ζί­νης εξα­κο­λου­θεί να την έχει η Ρωσία (0,68 δο­λά­ρια το λίτρο).

Η υψηλή τιμή του πε­τρε­λαί­ου συ­μπα­ρα­σύ­ρει προ­φα­νώς όλα τα καύ­σι­μα (πε­τρέ­λαιο, φυ­σι­κό αέριο κλπ) με την Ελ­λά­δα να έχει λίγα πε­ρι­θώ­ρια ελιγ­μών καθώς της τε­λι­κής τιμής αφορά σε φό­ρους , κόστη με­τα­φο­ράς κλπ.

πηγή in.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.