Ειδήσεις

«Ετοιμοπόλεμη» η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τη λειτουργία της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ μετά την ψήφιση σχετικής διάταξης σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Η λειτουργία της εταιρείας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν με το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά οι εργαζόμενοι της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Καμείρου Αταβύρου κ. Αγαπητός Πάλλας.

«Συναντηθήκαμε με το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους βουλευτές μας κκ. Βασίλη Υψηλάντη, Μάνο Κόνσολα και Δημήτρη Κρεμαστινό που συνέβαλαν ώστε να ψηφιστεί η διάταξη που σχετίζεται με την εταιρεία», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ κ. Νίκος Ρεσβάνης και πρόσθεσε πως ουσιαστικά αναγνωρίστηκε η αξία της εταιρείας.

«Όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πολλά. Τα υπόλοιπα προβλήματα είναι εφικτό να λυθούν. Πιστεύουμε πως όλα θα πάνε καλά από εδώ και στο εξής. Η εταιρεία θα λειτουργήσει με 65 άτομα που απασχολούνται αποκλειστικά με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Θα υπάρχουν δύο βάρδιες. Θα συγκεντρωθούν και όλα τα οχήματα», δήλωσε ο κ. Νίκος Ρεσβάνης και πρόσθεσε πως θα εφαρμοσθεί το ίδιο μοντέλο λειτουργίας της εταιρείας.

Σε ερώτηση σχετικά με την προετοιμασία που θα πρέπει να γίνει ο κ. Νίκος Ρεσβάνης δήλωσε:
«Θα ξεκινήσουμε σιγά σιγά την προετοιμασία. Θα συνταχθεί και το καταστατικό που θα καθορίζει τη λειτουργία της εταιρείας. Εν συνεχεία θα περιμένουμε τη χρηματοδότηση. Αναλόγως των κονδυλίων θα καθοριστεί και ο χρόνος λειτουργίας της δομής. Εμείς ζητάμε η διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου να φθάνει τους έξι μήνες».

Σχετικά με τη πληρωμή των εργαζομένων για τις υπηρεσίες που προσέφεραν το έτος 2013, ο κ. Νίκος Ρεσβάνης δήλωσε:
«Περιμένουμε την υπογραφή του σχετικού εντάλματος. Είχε γίνει κάποιο λάθος την περασμένη Παρασκευή. Πιστεύουμε πως όλα θα πάνε καλά».

Την ικανοποίησή του για τη λειτουργία της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ εξέφρασε, ομιλώντας στους δημοσιογράφους, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Καμείρου Αταβύρου κ. Αγαπητός Πάλλας.

«Επιτέλους ήρθε η «Ανάσταση» για την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ. Μετά από αγώνες δύο τριών ετών ψηφίστηκε η διάταξη που διασφαλίζει τη λειτουργία της εταιρείας. Με στεναχώρησε που κάποιοι βουλευτές δεν ψήφισαν θετικά. Κάποιοι έχουν μάθει να μην ξεφεύγουν από τις κομματικές γραμμές», δήλωσε ο κ. Αγαπητός Πάλλας.
Σε ερώτηση σχετικά με την προετοιμασία που θα πρέπει να γίνει, προκειμένου να λειτουργήσει η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ, ο κ. Αγαπητός Πάλλας δήλωσε:

«Συζητήσαμε για το θέμα αυτό με το δήμαρχο. Θα περάσει το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο και θα εγκριθεί το ποσό που θα δοθεί στην εταιρεία. Θα ξεκινήσει η συντήρηση των οχημάτων και οι προσλήψεις των ατόμων που θα εργασθούν. Η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ θα διαθέτει 65 άτομα προσωπικό. Να μην θεωρήσουν κάποιοι πως θα γίνουν προσλήψεις και οι εργαζόμενοι θα απασχολούνται αλλού».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου