«Το ΝΑΤΟ είναι μια συμμαχία αξιών και όλες οι νατοϊκές ασκήσεις σχεδιάζονται με απόλυτο σεβασμό στην κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των χωρών-μελών», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στην έδρα του ΝΑΤΟ.
«Αλλος τρόπος και άλλη προσέγγιση δεν υπάρχει και δεν συγχωρείται», πρόσθεσε από τις Βρυξέλλες, όπου συνεδρίασε την Τετάρτη η Ομάδα Επαφής για την Αμυνα της Ουκρανίας.
Ο Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι στην Ομάδα Επαφής για την Αμυνα της Ουκρανίας επρόκειτο να προεδρεύσει ο Αγγλος υπουργός Αμυνας Τζον Χιλ και όχι ο Αμερικανός ομόλογός του.
Αιχμές Δένδια από τις ΗΠΑ κατά της Τουρκίας
Τόνισε δε πως στο σημερινό και αυριανό Συμβούλιο Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ θα παρίσταται ο νέος Αμερικανός υπουργός, Πιτ Χέγκσεθ. «Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε τις θέσεις του», είπε ο Νίκος Δένδιας.
Συμπλήρωσε πως «έχει μεγάλη σημασία να δούμε τις θέσεις της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ στο θέμα της Ουκρανίας».
Πηγή: kathimerini.gr
































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.