Ειδήσεις

TUI: «Εξαιρετικά» στοιχεία για τις κρατήσεις-Ο κορωνοϊός δεν επηρεάζει τη ζήτηση

Η εταιρεία εκτιμά πως για το 12μηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, τα EBIT θα κυμανθούν από 850 εκατ. ευρώ έως 1,05 δισ. ευρώ. Σημειώνεται πως τον Δεκέμβριο είχε προειδοποιήσει πως λόγω των MAX τα ετήσια κέρδη της, στο χειρότερο σενάριο, θα μπορούσαν να υποχωρήσουν στα 680 εκατ. ευρώ.

Ο «εξαιρετικός» αριθμός των κρατήσεων θα συμβάλει ώστε να αντισταθμιστεί η επίπτωση που έχει στα ετήσια κέρδη της η καθήλωση στο έδαφος των Boeing 737 MAX, εκτιμά η ευρωπαϊκή εταιρεία ταξιδίων TUI, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η TUI επωφελείται της κατάρρευσης της Thomas Cook, που τη βοηθά να αυξήσει τους πελάτες της και το μερίδιο αγοράς της, ταυτόχρονα όμως η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα από την καθήλωση των MAX, καθώς πρέπει να πληρώσει για να ενοικιάσει άλλα αεροσκάφη.

Η εταιρεία εκτιμά πως για το 12μηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, τα EBIT θα κυμανθούν από 850 εκατ. ευρώ έως 1,05 δισ. ευρώ. Σημειώνεται πως τον Δεκέμβριο είχε προειδοποιήσει πως λόγω των MAX, τα ετήσια κέρδη της, στο χειρότερο σενάριο, θα μπορούσαν να υποχωρήσουν στα 680 εκατ. ευρώ.

Η TUI γνωστοποίησε πως το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε τον καλύτερο Ιανουάριο στην ιστορία του σε όρους κρατήσεων. «Ο Ιανουάριος φέτος ήταν πολύ, πολύ δυνατός», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος Fritz Joussen.

Ως προ τις ανησυχίες για την εξάπλωση του κορωνοϊού, ο Joussen είπε πως δεν επηρεάζουν τη ζήτηση για διακοπές, πρόσθεσε όμως πως αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές δεν τείνουν να κλείνουν διακοπές στην Ασία αυτή την περίοδο του χρόνου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου