Αθλητικά

Κοπή πίτας και αγώνας στον Κένταυρο

Με τη διεξαγωγή του καθιερωμένου αγώνα κλειστού χώρου για όλες τις ηλικίες παράλληλα με την κοπή της πίτας γιόρτασε την έναρξη της νέας χρονιά ο Α.Σ. Κένταυρος. Ο αγώνας διεξήχθη με την παρουσία των γονιών και των φίλων του συλλόγου που φέτος διανύει το 12ο έτος λειτουργίας του. Στον αγώνα πήραν μέρος όλοι οι αθλητές του συλλόγου, όλων των ηλικιών και πρέπει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλοι πήραν μέρος εκτός Ρόδου σε πανελλήνια πρωταθλήματα με εξαιρετικές επιτυχίες και διακρίσεις.

Στον σύντομο απολογισμό ο πρόεδρος του συλλόγου Τάκης Μιχαηλίδης αφού ευχήθηκε καλή και εποικοδομητική χρονιά σε όλους ανέφερε ότι «η χρονιά σε γενικές γραμμές ήταν καλή στον αγωνιστικό τομέα αλλά και στον οργανωτικό με τους αθλητές να συμμετέχουν σε περισσότερες διοργανώσεις και όλο και περισσότεροι αθλητές. Οι αποστολές ήταν επιτυχημένες με καλή συγκομιδή μεταλλίων και με καλές επιδόσεις. Άριστη μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την συνεργασία διοίκησης, αθλητών, γονέων και προπονητή. Ευχαριστούμε τους γονείς που στηρίζουν τα παιδιά τους στην ενασχόληση τους με το ολυμπιακό άθλημα της Τοξοβολίας. Δυστυχώς η χρονιά στιγματίστηκε από σοβαρό πλήγμα για τον αθλητισμό του νησιού και αφορά 17 αθλήματα του νησιού μας και δεν είναι άλλο από την αποβολή της Ρόδου από τον διεθνή αθλητικό θεσμό των Island Games που ήταν η αιτία να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις και να αποκτηθεί εξοπλισμός για 14 αθλήματα μέσα σε αυτά και η Τοξοβολία. Η νέα δημοτική αρχή εξέφρασε την άποψη, να γίνει προσπάθεια να επανενταχθεί το νησί μας στο σημαντικό και αναπτυξιακό αυτό θεσμό.
Να ευχαριστήσουμε όσους μας στήριξαν την προηγούμενη χρονιά που είναι: η Blue Star Ferries, η Pane di capo, τα εκπαιδευτήρια Future Kids και το ξενοδοχείο ELAFOS στον Προφήτη Ηλία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προπονητή Σάββα Κηπουρό για την επισταμένη και δουλειά  που κάνει και συνεχώς αναβαθμίζει τις επιδόσεις των αθλητών και που αυτοί με την σειρά τους μας τιμούν με διακρίσεις και υψηλές επιδόσεις όπως και την τεχνική σύμβουλο Ματίνα Τουμπανιάρη. Ο σύλλογος μας δυστυχώς είναι πλέον ο μοναδικός στο Νότιο Αιγαίο και αυτό δεν βοηθά στην άμιλλα και στον συναγωνισμό». Αφού μετέφερε τις ευχές του προέδρου του ΔΟΠΑΡ Αλέξη Κολιάδη, ευχαρίστησε τον οργανισμό για την καλή συνεργασία και τους παριστάμενούς για την παρουσία τους που τιμά τον σύλλογο και τους αθλητές, έγινε και η κοπή της πίτας του σωματείου. Στο περιθώριο της, ακολούθησαν τιμητικές απονομές του συλλόγου προς τον προπονητή Σάββα Κηπουρό, με τον πρόεδρο να του απονέμει την αναμνηστική, συλλεκτική πλέον καρφίτσα των Island Games 2007 της Ρόδου, που φιλοτέχνησε ο αείμνηστος ρόδιος καλλιτέχνης Βαγγέλης Παυλίδης. Η ίδια καρφίτσα προβλέφθηκε να απονεμηθεί και στον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με τον εξοπλισμό, ολυμπιακοί στόχοι και χρονόμετρο, κληρονομιά Island Games 2007.

Τα αποτελέσματα του αγώνα που πραγματοποιήθηκε πριν την κοπή και στις αποστάσεις 15 μ για τους μικρούς αθλητές και 18 για άνδρες και γυναίκες:
Ολυμπιακό Τόξο Κορασίδων: 1)ΜΠΟΛΗ Γεωργία, 242
Ολυμπιακό Τόξο Παμπαίδων: 1)ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ Αλεξ.167, 2)ΚΟΥΚΙΑΙΝΗΣ Φώτης 133
Ολυμπιακό Τόξο Παίδων:1)ΚΟΥΚΙΑΙΝΗΣ Παντ. 265, 2) ΦΩΤΕΙΝΗΣ Γιωργ.
Ολυμπιακό Τόξο Εφήβων: 1)ΚΟΝΙΑΡΗΣ Δημ. 221, 2) ΓΙΑΝΝΑΣ Γιώργος 209, 3)ΦΑΡΜΑΚΙΔΗΣ Βασίλης 207,4) ΓΕΡΑΒΕΛΗΣ Παύλος 191, 5) ΓΕΩΡΓΑΤΖΙΑΣ Μιχ. 183, 6) ΜΙΤΖΕΛΟΣ Μαν. 149
Σύνθετο Τόξο Ανδρών: ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ Γιαν. 283
Ολυμπιακό Τόξο Ανδρών: 1)ΠΑΠΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Κων/ος 253, 2)ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Μαν. 223, 3)ΠΑΝΙΕΡΑΣ Παν. 223, 4) ΓΙΑΝΝΑΣ Γιαν. 202

Ειδική αναμνηστική απονομή για την πολύτιμη βοήθεια του στον αγώνα από  την θέση του βοηθού γραμματείας: Εξαδάκτυλος Σταύρος
Χρέη κριτή: Κηπουρός Σάββας
Γραμματεία-χρονόμετρο: Νισυρίου Ειρήνη
Επικοινωνία και περισσότερα για την Τοξοβολία: Α.Σ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ, 6936618366

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου