ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σφοδρή επίθεση Φίλη σε κυβέρνηση και Πάνο Καμμένο-«Τελείωσε το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Φίλης

Σε υψηλούς τόνους κινή­θηκε η ομιλία του Νίκου Φίλη στην Κεντρική Επι­τροπή του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην υπουργό Παι­δείας να ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρ­νηση για τους χει­ρι­σμούς της.

«Μνημόνιο- αντι­μνη­μό­νιο δεν μπορεί να υπάρξει. Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρ­νηση. Δεν έχει καμία νομι­μο­ποι­η­τική βάση αυτή η κυβέρ­νηση. Το «εμείς και οι άλλοι» τελεί­ωσε. Τελεί­ωσε το εμείς οι αμό­λυ­ντοι και οι άλλοι οι μολυ­σμέ­νοι» είπε.

Λίγο αργό­τερα ο κ. Φίλης είπε «πώς είναι δυνατόν να κατα­πί­νουμε την κάμηλο; Ο Καμ­μέ­νος είπε για εξο­πλι­στικό πρό­γραμμα 2 δισ. ευρώ. Πώς θα ται­ριά­ξει με τα μέτρα κοι­νω­νι­κής πολι­τι­κής; Πώς θα τα δώσουμε τα 2 δισ., όταν δίνουμε μάχη για τα 500 εκατ. της Φωτίου; Αυτό πού συζη­τή­θηκε; Πού βρήκε πολι­τική νομι­μο­ποί­ηση;»

Ανα­φερ­θείς στη δια­πραγ­μά­τευση, ο κ. Φίλης σημεί­ωσε πως «δεν υπάρχει καμία αμφι­βο­λία ότι ο εχθρός στη δια­πραγ­μά­τευση είναι πολύ ισχυρός. «Κάνουμε ό,τι μπο­ρούμε» θα πει κάποιος. Κάνουμε; Το αίμα που στάξαμε για το ασφα­λι­στικό ήταν αυτό και τελειώ­σαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμ­βρίου κλεί­σιμο της αξιο­λό­γη­σης και θα φύγει το ΔΝΤ. Στα­θείτε, ρε παιδιά! Δεν επι­βε­βαιώ­θηκε καμία εκτί­μησή μας. Κάκι­στοι οι αντί­πα­λοι, αλλά εμείς μοιά­ζουμε να πηγαί­νουμε αμέ­ρι­μνοι», σημεί­ωσε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του πρό­σθεσε πως «το ούτε ένα ευρώ μέτρα το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά το ακούν και οι Έλληνες. Επειδή λοιπόν μπορεί να συμβεί και να πάρουμε νέα μέτρα, θα μας το χρε­ώ­σουν οι αντί­πα­λοι», είπε και πρό­σθεσε πως «δεν μπορεί η συμ­φω­νία που θα έρθει  να έχει νομι­μο­ποί­ηση μόνο της κυβέρ­νη­σης».

Τέλος, ο πρώην υπουρ­γός είπε πως «ο συγ­γε­νέ­στε­ρος σύμ­μα­χός μας -έστω και αν βρωμάει- είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προ­γραμ­μα­τικό. Δεν είναι δυνατόν να απορ­ρί­πτουμε την πρόταση της Φώφης Γεν­νη­ματά για τον ΔΟΛ».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.