Ειδήσεις

Στη Ρόδο το συνέδριο του Τάγματος των Ιπποτών

Στο διάστημα από τις 14 έως τις 16 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο “Rodos Palace” το συνέδριο του Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας.
«Το συνέδριο αυτό διεξάγεται κάθε πέντε χρόνια. Για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του θα έρθουν 450 Ιππότες του Τάγματος από όλο τον κόσμο με επικεφαλής τον μεγάλο Μάγιστρο που αντιμετωπίζεται από τα επίσημα πρωτόκολλα σε όλο τον κόσμο ως αρχηγός κράτους”, δήλωσε χθες ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως η διοργάνωση είναι πολύ σημαντικό γεγονός για τη Ρόδο.

«Η επίσκεψη των μελών του Τάγματος της Μάλτας στη Ρόδο έχει συμβολική σημασία», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιακος και πρόσθεσε πως οι μετέχοντες στο συνέδριο θα επισκεφθούν το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στην Μεσαιωνική Πόλη και άλλα σημεία του νησιού, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους Ιππότες.
«Το γεγονός αυτό δίνει άλλη αίγλη στη Ρόδο. Δεν μετέχουν στο τάγμα τυχαίοι άνθρωποι αλλά μεγάλες προσωπικότητες με κύρος και ισχύ», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως είναι επιτυχία για τη Ρόδο η διεξαγωγή του συγκεκριμένου συνεδρίου.

Το Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας είναι ένας θεσμός διεθνούς κύρους. Η Ρόδος θεωρείται κομμάτι της ιστορίας του συγκεκριμένου θεσμού. Αυτός είναι ο λόγος που σε κάθε εκδήλωσή του γίνεται αναφορά στο νησί που βρίσκεται στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του συνεδρίου ξεκίνησαν εδώ και πολύ καιρό. Κλιμάκια της ηγεσίας του Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας επισκέφθηκαν δυο φορές το Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Σε μια από τις επισκέψεις το έτος 2010 συμμετείχε ο Μέγας Μάγιστρος πρίγκιπας κ. Μάθιου Φέντερικ που συνοδεύονταν και από άλλα μέλη της διοικήσεως του τάγματος και τον εκπρόσωπο στην περιοχή κ. Νίκο Δεληγιάννη.
O Μέγας Μάγιστρος είχε δηλώσει τότε πως οι σχέσεις του τάγματος με την Ελλάδα είναι σε καλό στάδιο, ενώ στο παρελθόν υπήρχε συνεργασία και σε διπλωματικό επίπεδο.

“Εκτιμήσαμε την όμορφη υποδοχή των Ροδιτών και πιστεύουμε πως το νησί είναι το ιδανικό για την φιλοξενία του συνεδρίου μας, το οποίο θα διεξαχθεί το 2014 και σε αυτό, θα μετάσχουν 400 με 450 άτομα. Η προηγούμενη διοργάνωση έγινε στη Μάλτα”, είχε δηλώσει τότε ο Μέγας Μάγιστρος ενώ είχε κάνει εκτενή αναφορά στην ιστορία του τάγματος καθώς και στους σκοπούς του.
“Σκοπός του τάγματος είναι η περίθαλψη των ασθενών και των πτωχών. Οι Ιππότες δεν αναπτύσσουν, στρατιωτικές δραστηριότητες. Δίνουν μάχες μόνο για να βοηθούν τους αδύναμους σε όλο σχεδόν τον κόσμο που υποφέρουν” επεσήμανε ο Μέγας Μάγιστρος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου