Ειδήσεις

Δεν θα γίνει κατηγορία κατά δημοτικών παραγόντων

Να μην γίνει κατηγορία σε βάρος των κ.κ. Ευστράτιου Καρίκη του Ιωάννη, Χατζή Χατζηευθυμίου του Νικολάου και Μιχαήλ Χριστοδούλου, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, αποφάσισε με βούλευμα που εξέδωσε χθες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Η δικογραφία κινήθηκε μετά από τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που διατάθηκε από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ύστερα από την υποβολή μήνυσης από την κ. Ειρήνη Ιωάννου.
Ακολούθως, οι παραπάνω κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο του αρμοδίου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου με κλητήριο θέσπισμα, κατά του οποίου άσκησαν προσφυγές, ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, ο οποίος και τις έκανε δεκτές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί, εφέροντο ως υπαίτιοι του ό,τι: «…στη Ρόδο κατά τα έτη 2008 έως και 2011 τέλεσαν από πρόθεση το ακόλουθο έγκλημα: Ενώ ήταν υπάλληλοι με πρόθεση, με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, παρέβησαν τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλον παράνομο όφελος και ειδικότερα, ενώ ήταν ο μεν πρώτος πρόεδρος της δημαρχιακής επιτροπής κατά τα έτη 2007-2010, ο δε δεύτερος πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κατά τα έτη 2011-2012 και ο τρίτος δήμαρχος Δήμου Ροδίων κατά τα έτη 2007-2010 , άπαντες αρμόδιοι σύμφωνα με τα άρ. 73Αii και iii Ν. 3852/2010, 80§6 Ν. 3463/2006 και 2 ΠΔ 180/1979 για την οριστική και προσωρινή ανάκληση αδείας λειτουργίας και μουσικής των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, λειτουργούντα στην περιφέρεια αρμοδιότητας του Δήμου Ροδίων και παρά το γεγονός ότι κατά του Σφυρίου Ιωάννη του Κοσμά υγειονομικά υπεύθυνου και ομορρύθμου εταίρου της εταιρείας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΦΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ», στην εκμετάλλευση της οποίας βρίσκεται κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος κείμενου επί της οδού Πλ. Αρίωνος και Μενεκλέους στην Παλαιά Πόλη της Ρόδου, είχαν υποβληθεί κατά το έτος 2007- 19 μηνύσεις από όργανα του AT Ρόδου, κατά το έτος 2008 – 20 μηνύσεις από την ίδια αρχή, κατά το έτος 2009- 14 μηνύσεις και κατά το έτος 2010- 6 μηνύσεις από την ίδια ως άνω αρχή, αυτοί κατά παράβαση του καθήκοντός τους, όπως αυτό απορρέει από τις προαναφερόμενες διατάξεις, δεν έφεραν προς συζήτηση ενώπιον της Δημαρχιακής Επιτροπής και στη συνέχεια από 01.01.2011 και εντεύθεν της αρμόδιας Επιτροπής Ποιότητας Ζωής το σύνολο των προαναφερθέντων μηνύσεων κατ’ έτος, καίτοι τους είχαν κοινοποιηθεί, προκειμένου να προβεί η αντίστοιχη αρμόδια επιτροπή στην ανάκληση και οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του ανωτέρω καταστήματος».

Από τα έγγραφα της δικογραφίας προέκυψε ωστόσο ότι κατά του Σφυρίου Ιωάννη του Κοσμά, υγειονομικά υπεύθυνου και ομορρύθμου εταίρου της εταιρείας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΦΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ», στην εκμετάλλευση της οποίας βρίσκονται τέσσερα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με αριθμούς αδείας λειτουργίας 288/04, 289/2004, 14/2005 και 236/2006, κείμενων επί της οδού Πλ. Αρίωνος και Μενεκλέους στην Παλαιά Πόλη της Ρόδου, είχαν υποβληθεί κατά το έτος 2007- 19 μηνύσεις από όργανα του AT Ρόδου, κατά το έτος 2008 – 20 μηνύσεις από την ίδια αρχή, κατά το έτος 2009- 14 μηνύσεις και κατά το έτος 2010- 6 μηνύσεις από την ίδια ως άνω αρχή.

Οι προσφεύγοντες αφενός μεν Καρίκης Ευστράτιος διετέλεσε πρόεδρος της δημαρχιακής επιτροπής κατά τα έτη 2007-2010, ο δε Χριστοδούλου Μιχαήλ, πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας ζωής κατά τα έτη 2011-2012 και ο Χατζής Χατζηευθυμίου, δήμαρχος Δήμου Ροδίων κατά τα έτη 2007-2010. Επίσης από τα έγγραφα που προσκόμισαν το πρώτον με την άσκηση των προαναφερόμενων προσφυγών και όχι κατά την προκαταρκτική εξέταση, προέκυψε ότι για όλες τις υποβληθείσες μηνύσεις εκδόθηκαν απαλλακτικές αποφάσεις από τα ποινικά δικαστήρια. Συγκεκριμένα, ανακλήθηκε πολλάκις προσωρινά από την αρμόδια Δημαρχιακή Επιτροπή (ΔΕ) η άδεια λειτουργίας του καταστήματος της εταιρείας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΦΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ» πλην όμως λόγω των αθωωτικών αποφάσεων των ποινικών δικαστηρίων, οι αποφάσεις αυτές ανακλήθηκαν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου