Τοπικές Ειδήσεις

Χωρίς κανένα πρόβλημα η επανέναρξη των μαθημάτων χθες στη Pόδο

Στις σχολικές αίθουσες επέστρεψαν χθες οι μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων στη Ρόδο και σε όλα τα νησιά του νομού. Η επανέναρξη της λειτουργίας των σχολικών μονάδων πραγματοποιήθηκε ομαλά, ενώ η προσέλευση ήταν αυξημένη και οι απουσίες ελάχιστες, γεγονός που φανερώνει πώς οι μαθητές (και οι γονείς) αδημονούσαν για την επιστροφή τους στο σχολείο.
Για την αποφυγή συνωστισμού, προγραμματίστηκε η προσέλευση στα σχολεία ανά τάξεις και εισόδους, με χρονική απόσταση δεκαλέπτου. Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί φορούν προστατευτική μάσκα, όπως και πριν το δεύτερο lockdown, ενώ το μάθημα γίνεται πλέον με τα παράθυρα ανοιχτά! Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν οι απολυμάνσεις των σχολείων από τα συνεργεία του ιδιώτη με τον οποίο έχει συνάψει σύμβαση ο δήμος Ρόδου, ενώ στις θέσεις του βρίσκεται το σύνολο του προσωπικού καθαριότητας (δήμου Ρόδου και ιδιώτη).
Ο κ. Χαράλαμπος Ψαράς, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, δηλώνει στη «δ» ότι η ομαλή επανέναρξη των σχολείων, προοιωνίζει και την καλή συνέχεια. «Η έναρξη της λειτουργίας των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων σημειώθηκε ομαλά. Δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα κατά την είσοδο των παιδιών στο σχολείο, αλλά και λειτουργικότητας μέσα στην τάξη. Η προσέλευση των μαθητών και των μαθητριών ήταν αυξημένη, πράγμα που αν μη τι άλλο καταδεικνύει ότι τα παιδιά και οι οικογένειες ήθελαν τα σχολεία ανοιχτά. Οι απουσίες είναι λιγότερες από αυτές που έχουμε συνήθως τέτοια εποχή λόγω των ιώσεων. Το καλό ξεκίνημα στη Ρόδο και σε κάθε άλλο νησί του νομού μας προοιωνίζει την καλή συνέχεια…», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο αντιδήμαρχος Αναβάθμισης Σχολικών Μονάδων (και πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου) κ. Θανάσης Βυρίνης, δήλωσε ότι κάθε μαθητής έλαβε από δύο προστατευτικές μάσκες που παρέλαβε ο δήμος Ρόδου μέσω της ΚΕΔΕ και διένειμε στα σχολεία. «Όλα πήγαν καλά την πρώτη μέρα της λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Δεν υπήρξαν προβλήματα και οι απουσίες των μαθητών ήταν ελάχιστες. Κάθε μαθητής έλαβε από δύο προστατευτικές μάσκες οι οποίες διανεμήθηκαν στα σχολεία μέσω της ΚΕΔΕ, ενώ κάθε σχολική μονάδα είχε λάβει ήδη από το Νοέμβριο τις απαιτούμενες ποσότητες μέσων ατομικής υγιεινής και προστασίας. Γενικώς, όλα λειτουργούν κατά τα προβλεπόμενα», είπε ο κ. Βυρίνης.
«Ξεκινήσαμε καλά και ευχόμαστε να καταφέρουμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά, τηρώντας πάντα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας. Ελάχιστοι ήταν οι μαθητές που έλειπαν από το μάθημα και αυτό φανερώνει την επιθυμία των παιδιών να επιστρέψουν στο σχολείο. Όπως επισημαίναμε άλλωστε με κάθε ευκαιρία, τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση», δήλωσε ο κ. Γιώργος Ντέντας πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ρόδου.

Νεοπροσληφθέντες εκπαιδευτικοί και rapid tests
Στις σχολικές τάξεις βρίσκονται από χθες και οι 98 νεοπροσληφθέντες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Τόσο ο νέοι εκπαιδευτικοί όσο και οι μόνιμοι υποβάλλονται σε rapid test διάγνωσης κορωνοϊού, παρόλο που δεν πρόκειται για υποχρεωτικό μέτρο.
«Λόγω των υγειονομικών συνθηκών γενικότερα και της σοβαρότητας της κατάστασης, συνέστησα με επιστολή μου στα σχολεία να υποβάλλονται σε rapid test διάγνωσης κορωνοϊού οι εκπαιδευτικοί και κυρίως όσοι χρησιμοποίησαν μεταφορικά μέσα για να μεταβούν στα νησιά, όπου υπηρετούν, σε ένδειξη αλληλεγγύης και σεβασμού στις τοπικές κοινωνίες. Όντως, μεγάλο ποσοστό των εκπαιδευτικών υποβλήθηκε στο τεστ πριν την επιστροφή στο σχολείο, κάτι που αναδεικνύει το αίσθημα ευθύνης τους», δήλωσε ο κ. Ψαράς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου