Περισσότεροι από 100 υγειονομικοί είναι προγραμματισμένο να εμβολιαστούν σήμερα στο Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου ξεκινούν επισήμως οι εμβολιασμοί.
Τα πρώτα 440 εμβόλια επρόκειτο να παραδοθούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα χθες το απόγευμα, ώστε σήμερα με βάση τον προγραμματισμό να ξεκινήσει η διαδικασία του εμβολιασμού η πρώτη φάση της οποίας θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Καθημερινά και μέχρι την Παρασκευή, με βάση τον προγραμματισμό θα εμβολιάζονται 110 υγειονομικοί του Νοσοκομείου της Ρόδου, των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ.
Δεν αποκλείεται, κατά δήλωση του διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου της Ρόδου κ. Μιχάλη Σοκορέλου να είναι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί σήμερα το πρωί, αν και αρμοδίως έγινε γνωστό πως η πρώτη που έχει προγραμματιστεί για να εμβολιαστεί είναι μια νοσηλεύτρια.
Όπως δήλωσε στη «δ» ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, και ο ίδιος περιλαμβάνεται στη λίστα των πρώτων που θα εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.
Να σημειωθεί ότι η διαδικασία του εφοδιασμού στα νοσοκομεία της νησιωτικής χώρας, μεταξύ των οποίων της Ρόδου, της Κω, της Λέρου και της Καλύμνου επρόκειτο με βάση τον προγραμματισμό να ολοκληρωθεί χθες, ώστε σήμερα να ξεκινήσει η διαδικασία των εμβολιασμών.
Η δεύτερη φάση των εμβολιασμών αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 15 Ιανουαρίου, κατά την οποία θα εμβολιαστούν και οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί, ενώ ήδη από χθες το απόγευμα άνοιξε η πλατφόρμα και για τον γενικό πληθυσμό.
Ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους:
Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή.
Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιοκωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).
Εάν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρχεται αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού:
Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr.
Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.
Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.
Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.
Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ