Απόψεις

Από τις 270.000, να μη λείψει κανείς από τις κάλπες

Το πολιτικό γεγονός της προηγούμενης Κυριακής, 5 Δεκέμβρη, ήταν η πολύ μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων στην ψηφοφορία, για την εκλογή προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κινήματος Αλλαγής.

Ψήφισαν 270.707, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Έδωσαν την επιθυμητή δυναμική στην Κεντροαριστερή Παράταξη της χώρας μας, με την Σοσιαλδημοκρατική ιδεολογία.

Την πολιτική δύναμη στα κόμματα την δίνει η συμμετοχή των πολιτών στα πολιτικοκοινωνικά δρώμενα. Αυτό το γνώριζε πολύ καλά ο αείμνηστος ιδρυτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Ανδρέας Παπανδρέου και επεδίωξε αυτή την συμμετοχή, όταν παρότρυνε τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να αυτοοργανωθούν.

Αυτή είναι και η έννοια του «Κινήματος», που δόθηκε στην ονομασία του ΠΑΣΟΚ

Αν δεν υπάρχει ενεργός συμμετοχή των πολιτών, ακυρώνεται η έννοια «Κίνημα».

Ένα πολιτικό κίνημα πρέπει να δομείται από την κοινωνική βάση, προς τα επάνω. Άρα, η οργανωτικοπολιτική προτεραιότητα του προέδρου, που θα εκλεγεί σήμερα, πρέπει να είναι η δημιουργία δικτύου οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα, με εκλεγμένα συλλογικά όργανα.

Τα μέλη, που θα στελεχώνουν αυτό το πανελλαδικό δίκτυο, να εκλέξουν τους συνέδρους του επόμενου συνεδρίου του Κινήματος, από το οποίο να εκλεγεί η νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Με συμμετοχή της οργανωμένης κοινωνικής βάσης και των συλλογικών της οργάνων, να γίνεται η εξειδίκευση των πολιτικών του Κινήματος, στο πλαίσιο του σοσιαλδημοκρατικού σχεδίου, για την χώρα και τον ελληνικό λαό.

Άρα, η λειτουργία που πρέπει να καθιερωθεί, είναι η συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα.

Αυτή την συμμετοχή, που την ανέδειξαν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ την προηγούμενη Κυριακή ως το πολιτικό γεγονός των ημερών, αξίζει να την επιβεβαιώσουν και σήμερα, με τη μαζική προσέλευση τους στις κάλπες.

· Να μην λείψει κανείς από τις 27ο χιλιάδες ενεργών ελλήνων & ελληνίδων.

· Έτσι θα έχει τη μέγιστη δημοκρατική νομιμοποίηση ο πρόεδρος, που θα εκλεγεί και μεγάλη ελπιδοφόρα δυναμική το ΠΑ.ΣΟ.Κίνημα Αλλαγής.

· Όποιος εκλεγεί πρέπει ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΕΙ, για να συμβάλει στην ΕΝΟΤΗΤΑ και να μην προσπαθήσει να επιβάλει προσωποπαγές «καθεστώς» στο Κίνημα. Την ΕΝΟΤΗΤΑ την υποσχέθηκαν οι έξι υποψήφιοι πρόεδροι και πρέπει να κρατήσουν την υπόσχεση τους, με εγγυητές τις 270.000 μελών και φίλων, που αξιώνουν απ’ όλους τον σεβασμό της.

Ρόδος 11 / 12 / 2021

Κοσμάς Σφυρίου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου