Αθλητικά

Σεμινάριο αυτοπροστασίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ,  του οργανισμού DAS INTERNATIONAL AND SOUTH AEGEAN, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο WESTERN UNION PLAZA στις 3 Δεκεμβρίου 2017.

Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ενθουσιασμένοι από τη θεματολογία του σεμιναρίου, τον τρόπο προσέγγισης καθώς επίσης και το ρεαλισμό των οποίων οι εκπαιδευτές ανέπτυξαν στους συμμετέχοντες αυτού.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο ήταν κάτι πρωτόγνωρο στην Ελλάδα καθότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ξανά στη χώρα μας κάτι ανάλογο, η θεωρητική ανάλυση πραγματοποιήθηκε μέσω  οπτικοακουστικού υλικού με χρήση προτζέκτορα, από επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέσα από κάμερες κλειστού κυκλώματος (CCTV), η πρακτική εξάσκηση με τακτικές και τεχνικές διαφυγής από τις ανάλογες επιθέσεις, καθώς επίσης και δεξιότητες πρώτων βοηθειών στο σημείο της μάχης, δεδομένου ότι σε μια πραγματική συμπλοκή με όπλα του δρόμου θα υπάρχει σίγουρα τραυματισμός και θα πρέπει οι εμπλεκόμενοι να παρέχουν πρώτες βοήθειες στον εαυτό τους που πιθανόν έχει τραυματιστεί ή σε κάποιον τρίτο, μέχρι τουλάχιστον να έρθει ασθενοφόρο και να μεταφέρει τον τραυματία στο νοσοκομείο, καθότι τα πρώτα λεπτά σε ένα σοβαρό τραυματισμό είναι και τα πιο κρίσιμα.

Το εν λόγω πρόγραμμα σεμιναρίου έχουν ζητήσει καταξιωμένοι εκπαιδευτές και Masters του χώρου των πολεμικών τεχνών  να πραγματοποιηθεί στην Αγγλία μέσα στο 2018.

Οι επιθέσεις οι οποίες διδάχθηκαν ήταν οι εξής:

EΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΙΧΜΗΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΡΟΥΣΗΣ

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ

ΞΑΦΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ – ΕΝΕΔΡΕΣ

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Εκτός της θεματολογίας του σεμιναρίου, αυτό που ενθουσίασε τους συμμετέχοντες ήταν οι ασκήσεις πανικού (stress drills), με πραγματικά εφέ, καθώς τους  δόθηκε η ευκαιρία να ανταποκριθούν σε μία επίθεση στο δρόμο την οποία δεν γνώριζαν τι ακριβώς επίθεση θα ήταν και τι αποτέλεσμα θα είχε, καθότι όλες είχαν τραυματισμό, κάτι που όντως στην πραγματικότητα θα συνέβαινε. Όλοι οι συμμετέχοντες ζήτησαν τη πραγματοποίηση επίσης ενός σεμιναρίου μόνο  με σενάρια δρόμου, γιατί τους έφερε να ανταποκριθούν σε δύσκολες καταστάσεις που ενδεχομένως δεν έχουν καταφέρει ποτέ να βιώσουν, κάτι που η διοργάνωση δεσμεύτηκε σύντομα να πραγματοποιήσει.

Το «ευχαριστώ» των διοργανωτών

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες  οι οποίοι έλαβαν μέρος καθώς επίσης τους εκπαιδευτές:

ΡΟΥΜΠΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ MASTER DAS STREETFIGHTING 4ο  DAN

AΘΑΝΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 1ο dan HAPKIDO, ASS. INSTRUCTOR DAS STREETFIGHTING 1o LEVEL

ΔΟΥΛΙΓΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 2ο dan TAE KWON DO, ASS. INSTRUCTOR DAS STREETFIGHTING 1o LEVEL

Θα θέλαμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Υπαρχηγό του Ε.Ε.Σ. Ρόδου Κο ΜΠΕΝΟΤ ΦΡΑΝΚΙ, για την συμμετοχή του και τη πολύτιμη βοήθεια του, καθώς επίσης και τη θεατρική ομάδα «ΠΡΑΞΗΣ» για τη πολύτιμη βοήθεια της  στη πραγματοποίηση των σεναρίων δρόμου και τεστ πανικού».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου