Μία από τις πλέον λυπηρές ειδήσεις του φετινού καλοκαιριού, στο τοπικό ποδοσφαιρικό στερέωμα, ήταν αναμφίβολα η απόσυρση του Ροδιακού από τις διοργανώσεις της σεζόν 2020-2021, λόγω της αδυναμίας του αφ’ ενός να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό ποδοσφαιριστών, αφ’ ετέρου δε να σηκώσει το οικονομικό βάρος μίας συμμετοχής.
Παρότι για πολλά χρόνια ο σύλλογος λειτουργούσε σ’ ένα αμιγώς ερασιτεχνικό επίπεδο και δεν έμπαινε στη διαδικασία να θέσει πρωταγωνιστικούς στόχους, ούτε είχε τις δυνατότητες να δημιουργήσει τμήματα υποδομών και να ανταγωνιστεί άλλα σωματεία της πόλης, με εξαίρεση την τελευταία διετία που βρήκε έναν πιο ξεκάθαρο ρόλο ως η αναπτυξιακή ομάδα του Διαγόρα, διαθέτει ένα σπουδαίο ιστορικό υπόβαθρο, το οποίο είναι αρκετό για να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα της διατήρησής του ως ενός καθ’ όλα ενεργού συλλόγου. Προς επιβεβαίωση των παραπάνω γραμμών υπενθυμίζεται πως ο Ροδιακός ήταν η πρώτη ομάδα του νησιού, που τη δεκαετία του 60’ διεκδίκησε με αξιώσεις την άνοδό της στην Α’ Εθνική κατηγορία, την οποία έχασε στις λεπτομέρειες.
Ακριβώς αυτό το ισχυρό ιστορικό υπόβαθρο γεννά ελπίδες πως η αγωνιστική περίοδος 2021-2022 θα ξαναβρεί τον σύλλογο στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Δωδεκανήσου.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες έχουν ξεκινήσει ζωηρές συζητήσεις ανάμεσα σε παράγοντες που υπηρέτησαν τον Ροδιακό τα τελευταία χρόνια, με σκοπό να αναδειχθεί νέο διοικητικό σχήμα, το οποίο θα αναδιοργανώσει τον σύλλογο και θα αρχίζει να προετοιμάζει το έδαφος, από τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς, για την επιστροφή του στο πρωτάθλημα της Γ’ τοπικής κατηγορίας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ