Στις 2 Νοεμβρίου εξέπνευσε η παρατεταμένη θερινή μετεγγραφική περίοδος, ωστόσο όπως όλα δείχνουν, οι ομάδες που άφησαν πίσω τους εκκρεμότητες και δεν πρόλαβαν να ενισχυθούν, θα έχουν την ευκαιρία τους να «ρεφάρουν» χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσουν αγωνιστικές διατηρώντας στο ρόστερ τους κενά.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παραγόντων της ΕΠΣΔ, ακόμα κι αν υποτεθεί πως η κυβέρνηση ανάψει το «πράσινο φως» στις 30 Νοεμβρίου για την επανέναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, κάτι που ως σενάριο δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες που βιώνει σήμερα η χώρα, οι ομάδες θα χρειαστούν τουλάχιστον ένα δεκαήμερο προπονήσεων προκειμένου να προετοιμαστούν στοιχειωδώς για την είσοδό τους στις επίσημες διοργανώσεις, μετά από έναν μήνα απραξίας.
Με δεδομένο πως ούτως ή άλλως ακολουθούν οι γιορτές των Χριστουγέννων, οι περισσότεροι εκτιμούν πως στην καλύτερη των περιπτώσεων, τα τοπικά πρωταθλήματα θα επανεκκινήσουν στις αρχές του 2021, διάστημα στο οποίο θα βρίσκεται σε ισχύ η χειμερινή μετεγγραφική περίοδος.
Βάσει των όσων έχει ανακοινώσει η ΕΠΟ, η αυλαία της θα ανοίξει την 1η Ιανουαρίου και θα πέσει την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου.
Οι ομάδες είχαν τη δυνατότητα να μετρήσουν, έστω και για ελάχιστες αγωνιστικές, τις δυνάμεις τους και να καταγράψουν τα κενά τους και δεν είναι λίγες εκείνες που παρά το «πάγωμα» των αγωνιστικών δραστηριοτήτων και την ανασφάλεια για την επόμενη μέρα, έχουν ήδη αρχίσει να διερευνούν τις επιλογές τους ενόψει της περιόδου των μετεγγραφών του χειμώνα.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ