Ειδήσεις

Αυγενάκης: Η ΝΔ θα προχωρήσει σε κοινωνικές και κοινοβουλευτικές συμμαχίες

Για ανικανότητα και αδυναμία κατηγορεί την κυβέρνηση ο Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις επενδύσεις στις Σκουριές και το Ελληνικό. Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ, κάνει λόγο για πρακτική συνεχούς έγερσης εμποδίων που διαρρηγνύουν το αναγκαίο κλίμα εμπιστοσύνης και για «συνειδητή επιλογή υπερφορολόγησης των πολιτών». Παράλληλη, καταγγέλλει πως η κυβέρνηση με τη στάση της δημιουργεί και εντείνει κλίμα ανομίας στη χώρα, προσθέτοντας πως με την άδεια στον Κουφοντίνα «έχει αποθρασυνθεί».

 Αναφερόμενος στις προσυνεδριακές εργασίες ση ΝΔ, ο κ. Αυγενάκη δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των πολιτών, προσθέτοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε ευρύτερες κοινωνικές και κοινοβουλευτικές συμμαχίες για να κάνει πράξη το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα.

Όσον αφορά στις καταγγελίες της ΝΔ κατά του κ. Καμμένου, ο κ. Αυγενάκης κάνει λόγο για εξόφθαλμο πολιτικό σκάνδαλο.

Τέλος, ο γραμματέας της ΝΔ χαρακτηρίζει απολύτως συκοφαντικές τις καταγγελίες για δικές του σχέσεις με ποινικούς και ρουσφέτια. Κάνει λόγο για λάσπη από ένα παρακράτος και τονίζει πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Ερ. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τις επιτυχίες της στην οικονομία. Στη ΝΔ δεν πιστεύετε ότι τα μηνύματα είναι όντως αισιόδοξα;

Απ. Είναι προσβλητικές οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, που αποκαλούν «επιτυχία ότι ο κόσμος δεν τρώει πλέον από τα σκουπίδια». Ένας στους δύο πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν φόρους. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αγγίζουν πλέον τα 100 δισ. και σε ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν ήδη επιβληθεί κατασχέσεις. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός των φόρων που καταδίκασαν την οικονομία στην ύφεση, αποδεικνύονται εντελώς ανίκανοι να την οδηγήσουν στην ανάκαμψη. Αντί να επαίρεται η κυβέρνηση για το υπερπλεόνασμα που υφάρπαξε από τους Έλληνες, ας καταλάβει επιτέλους ότι στραβά αρμενίζει. Διότι ο πλούτος παράγεται από την ιδιωτική οικονομία, όχι από το Δημόσιο. Οι επιχειρήσεις που επενδύουν δημιουργούν θέσεις απασχόλησης για τους πολλούς. Οι επιχειρήσεις οι οποίες πηγαίνουν καλά είναι οι επιχειρήσεις οι οποίες, ταυτόχρονα, έχουν και ευχαριστημένους εργαζόμενους. Την ίδια ώρα είναι σαφές ότι η υπερφορολόγηση ήταν μια συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης.

Ερ. Δύο μεγάλες επενδύσεις, οι Σκουριές και το Ελληνικό, ανακοίνωσαν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κυβερνητικών εμποδίων. Εκτιμάτε ότι θα τελεσφορήσουν τελικά;

Απ. Μιλούν για ανάπτυξη και επενδύσεις και μετά τις στέλνουν στα «τσακίδια». Πιο πρόσφατα και πιο θλιβερά παραδείγματα, αυτό της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, που προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, και αυτό του Ελληνικού, που γίνεται λόγος για ανατροπές και ανακολουθίες, καθώς και πρακτική συνεχούς έγερσης εμποδίων που διαρρηγνύουν το αναγκαίο κλίμα εμπιστοσύνης. Δυστυχώς, η ανικανότητα και η αδυναμία τους να κατανοήσουν πώς παράγεται ο εθνικός πλούτος προκαλεί τεράστια ζημιά στη χώρα. Στις μέρες μας οι επενδύσεις κρίνονται όχι από το πόσο συμβάλλουν στην ανάπτυξη, το πόσες θέσεις εργασίας δημιουργούν, αλλά πόσο αρεστές είναι στον υπουργό. Η επανεκκίνηση της οικονομίας, η προσέλκυση επενδύσεων, η δημιουργία θέσεων εργασίας δεν είναι έννοιες αόριστες. Είναι έννοιες συγκεκριμένες και για να επιτύχουν χρειάζονται συγκεκριμένο σχέδιο και αποφασιστικότητα, που ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν διαθέτουν.

Ερ. Πολύς λόγος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα για ανομία και εγκληματικότητα. Ο πρωθυπουργός παρουσίασε μια σειρά από σημαντικές επιτυχίες της ΕΛΑΣ, ενώ η ΝΔ σηκώνει συνεχώς την ατζέντα «νόμος και τάξη».

Απ. Ό,τι και να παρουσιάζει η κυβέρνηση, τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα: Ποιος άνοιξε τις πόρτες των φυλακών για να τρέχει η αστυνομία να συλλαμβάνει αυτούς που άφησαν ελεύθερους; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Ποιος κατήργησε τις φυλακές τύπου Γ΄, που αφορούσαν συγκεκριμένες περιπτώσεις κρατουμένων του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Ποιος δημιούργησε το πολιτικό κλίμα που όπλισε το χέρι του παρ’ ολίγον δολοφόνου του Λουκά Παπαδήμου; Ποιος έκανε ακραία και μισαλλόδοξη αντιπολίτευση, κατασκευάζοντας ενόχους για τα Μνημόνια; Ποιος εξίσωσε τα Μνημόνια με τη βία και την τρομοκρατία; Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2011 ως το 2015. Ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι όλες οι εγκληματικές ενέργειες που συμβαίνουν είναι fake news. Fake news είναι η αξιοπιστία του. Δεν μας ενδιαφέρει όμως η αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα, αλλά τι αφήνει πίσω της η πολιτική του.

Για τη Νέα Δημοκρατία, η ασφάλεια είναι δικαίωμα κάθε πολίτη. Είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Εμείς θα αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Η αστυνομία θα επιστρέψει στις γειτονιές. Ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί. Τα πανεπιστήμια δεν θα είναι άσυλο τραμπούκων.

Ερ. Με αφορμή τη διήμερη άδεια του καταδικασμένου Κουφοντίνα, η ΝΔ αντέδρασε έντονα. Συγκεκριμένοι καταδικασμένοι δεν δικαιούνται των ευεργετικών διατάξεων που ισχύουν για όλους τους άλλους;

Η κυβέρνηση έχει αποθρασυνθεί σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι μόνο ανίκανη και ιδεοληπτική. Ταυτόχρονα, έχει και ένα θράσος που ενοχλεί την κοινωνία, η οποία παρακολουθεί -εμβρόντητη και συγκλονισμένη- την άδεια του αρχιεκτελεστή της “17Ν”. ο πρώτος νόμος που έφερε η κυβέρνηση ήταν ο νόμος Παρασκευόπουλου. Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2015. Υπάρχει μια στρατευμένη στάση υπέρ της υπερασπίσεως των τρομοκρατών από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Δεν θα έπαιρνε άδεια ο Κουφοντίνας εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν είχε καταργήσει το νόμο 4274/2014 που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Ερ. Ποιο είναι το μήνυμα που επιδιώκετε να εκπέμψει η ΝΔ στην ελληνική κοινωνία μέσα από τις προσυνεδριακές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη;

Απ. Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει. Ανοίγουμε τις πόρτες μας και προκαλούμε το δημόσιο διάλογο στο πλαίσιο των επτά προσυνεδρίων, με κορύφωση το 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας στις 16-17 Δεκεμβρίου για ζητήματα που αποτελούν την αιχμή του κυβερνητικού μας προγράμματος. Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών. Των πολιτών που θέτουν την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου και πολλές φορές ακουμπάμε ζητήματα που μέχρι χθες ήταν ταμπού για το δημόσιο διάλογο.

Σήμερα, διαμορφώνουμε την ατζέντα του μέλλοντος. Μια καλή κυβέρνηση στήνεται όσο είναι στην αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση για εμάς δεν είναι αυτοσκοπός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει τις όσο το δυνατόν ευρύτερες κοινωνικές και κοινοβουλευτικές συμμαχίες για να κάνουμε πράξη το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα. Το μήνυμά μας είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει, θέλει και μπορεί να βελτιώσει το κλίμα να φέρει επενδύσεις και νέες δουλειές για τους Έλληνες. Ξέρει, θέλει και μπορεί να μειώσει τους φόρους, να στηρίξει την ελληνική κοινωνία, να στηρίξει κυρίως αυτή τη γενιά. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα.

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε το 4ο Προσυνέδριο στο Ηράκλειο «για τις Επιχειρήσεις και την Επανεκκίνηση της Οικονομίας». Την επόμενη Πέμπτη προγραμματίζουμε επίσκεψη στη Χίο με θέμα το προσφυγικό- μεταναστευτικό στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου. Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί το 5ο Προσυνέδριο στη Λάρισα με τίτλο «Για τους Αγρότες και την Ανάπτυξη στην Περιφέρεια», στη συνέχεια στην Αττική στις 22 Νοεμβρίου «Για την καθημερινότητα των Ελλήνων, την Ασφάλεια και την Ποιότητα Ζωής τους», και στη Θεσσαλονίκη «Για ένα Νέο Πατριωτισμό» στις 2 Δεκεμβρίου.

Ερ. Για τον κ. Καμμένο και τον μεσάζοντα στην υπόθεση με τη Σαουδική Αραβία, θεωρείτε ότι υπάρχει σκάνδαλο; Ο κ. Καμμένος απειλεί με μηνύσεις.

Απ. Ρωτάμε την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Τσίπρα για ποιο λόγο συνεχίζει να καλύπτει αυτό το εξόφθαλμο πολιτικό σκάνδαλο. Δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε σκάνδαλο. Εδώ υπάρχει ζημιά του ελληνικού Δημοσίου δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ένα ακόμη σκάνδαλο μεγατόνων βρίσκεται στην «αυλή» του Καμμένου.

Ερ. Κύριε Αυγενάκη, το προηγούμενο διάστημα συγκεκριμένη εφημερίδα έκανε σκληρή επίθεση για σχέσεις σας, όπως έλεγε,και ρουσφέτια σε ποινικούς με αντάλλαγμα δώρα. Πρόσφατα η εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα. Εσείς τι απαντάτε;

Απ. Στα όσα με εμπλέκει το παρακράτος Τσίπρα- Καμμένου- Βαξεβάνη, έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι είναι απολύτως ψευδή και συκοφαντικά. Δεν θα αφήσω τίποτα να πέσει κάτω και γι’ αυτό έχω ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Οι εξηγήσεις που έχω δώσει είναι πληρέστατες και δεν έχω να φοβηθώ το παραμικρό.

Είναι βέβαιο ότι τώρα πια που η ΝΔ καλπάζει στις δημοσκοπήσεις, τώρα πια που η δημοσκοπική τους καθίζηση είναι τεράστια και μη αναστρέψιμη, τώρα πια που ο κ. Τσίπρας βλέπει ότι είναι ένας πρωθυπουργός σε αποδρομή, είμαστε βέβαιοι -επειδή γνωρίζουμε το ποιόν του- ότι θα μεθοδεύσει και άλλες επιθέσεις λάσπης εναντίον του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη και στελεχών της παράταξης μας που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή. Όση λάσπη και αν ρίξει, όσα χαμόγελα και υποσχέσεις και να μοιράσει, δε θα ανατρέψει την κατρακύλα του ιδίου και του κόμματός του. Η κοινωνία τούς έχει πάρει χαμπάρι. Σύντομα θα αποτελούν ένα κακό παρελθόν για τη χώρα μας. Βρίσκονται στο σκοτάδι και την καταχνιά, είμαστε το φως και η ελπίδα.

Σε ό,τι αφορά στην προκαταρκτική, είναι προφανές ότι αναμένουμε από τη Δικαιοσύνη την ίδια ταχύτητα και την ίδια ευαισθησία για αποκαλύψεις που αφορούν στον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας και άλλα στελέχη της κυβέρνησης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου