«Το κόμμα, τα κινήματα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συνεχίζουν τις διεκδικήσεις ανεξάρτητα ποιος είναι πάνω στην κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Κουράκης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM, ερωτηθείς για το κάλεσμα του Τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες να συμμετάσχουν στην αυριανή πανελλαδική απεργία.

Όπως είπε ο Τάσος Κουράκης, «η μαζική συμμετοχή στην απεργία ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές». «Οι εργαζόμενοι οφείλουν να συνεχίσουν αδιάκοπα τον αγώνα τους στο σύνολο των αιτημάτων τους, δεν ασκούν κυβερνητική πολιτική τα κόμματα. Τα κόμματα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν διεκδικήσεις, καλούν τον κόσμο να συμμετέχει και αυτή η συμμετοχή όσο πιο μεγάλη είναι, τόσο ισχυροποιεί και τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια και τα άλλα ανοιχτά θέματα, ο κ. Κουράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί η συμφωνία και μάλιστα, όπως εκτίμησε, θα είναι θετική για την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση αν υπάρχει plan Β σε περίπτωση που συμβεί το αντίθετο τόνισε ότι σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε υπάρχει μόνο ένας δρόμος και -όπως υπογράμμισε- αυτός είναι να «κρατηθούν τα σπίτια», να καταβάλονται απρόσκοπτα οι 100 δόσεις και να βρεθεί λύση με τον ΦΠΑ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ