Μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου περι «φόβου»(!) και «στεναχώριας»(!) της Νησιωτικής Ανατροπής για την πρόσληψη του Τεχνικού Συμβούλου και περί στήριξης στην πρώην Περιφερειακή Αρχή. Με το σύνηθες αγοραίο του ύφος μιλάει για «δεκανίκια», προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις συγχέοντας την όποια αντιπολίτευση ασκεί η μείζονα αντιπολίτευση της παράταξης του Γιάννη Μαχαιρίδη με αυτήν της «Νησιωτικής Ανατροπής».
Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για ουσιαστικές απαντήσεις στα επιχειρήματα των θεμάτων που αναδεικνύουμε: δεν εξηγεί όμως ποιες είναι οι «ανακρίβειες» στις οποίες αναφέρεται..
Αρκεί να ανατρέξει κανείς στα πρακτικά αλλά και στις αποφάσεις των συνεδριάσεων για να διαπιστώσει ποιοι συμφωνούν σε όλα, παρόλες τις «τεχνητές» εντάσεις μόνο ενώπιον καμερών και μικροφώνων… μήπως είναι η πρώην και η νυν περιφερειακή αρχή ως μια αντανάκλαση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;
Άλλα για να μπορέσει ένας πολίτης να το κάνει αυτό θα πρέπει κάπου να τις βρει… Σύμφωνα με το Καλλικράτη, άρθρο 169, παράγραφος 6 «Η μη δημοσίευση των αποφάσεων στην ιστοσελίδα συνιστά λόγο ακυρότητας της απόφασης.» Αν αρκείται η εκάστοτε Περιφερειακή Αρχή στην ανάρτηση ενός απλού πίνακα θεμάτων με «εγκρίθηκε» ή «απορρίφθηκε» δίπλα σε κάθε θέμα, μόνο την ενημέρωση των πολιτών, την δημοκρατία και την διαφάνεια δεν υπηρετεί. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να λέει ο καθένας ότι θέλει…
Ας δώσει λοιπόν εντολή να αναρτώνται όλες οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας με τέτοιο τρόπο ώστε να γνωρίζουν όλοι και όλες ποιοι και γιατί μειοψήφησαν στα διάφορα ζητήματα.
Ας σταματήσει να χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για να κάνει δηλώσεις (!) απαντώντας σε ανακοινώσεις κομμάτων που αφορούν τις επιλογές τους αντί να δίνει απαντήσεις ουσιαστικές στα ζητήματα των νησιωτών, όπως είναι η παροχή δημόσιων υπηρεσιών υγείας.

Τέλος, υπενθυμίζουμε την Περιφερειακή Αρχή ότι οι ανακοινώσεις μας αποτελούν πολιτικές παρεμβάσεις και ως τέτοιες οφείλουν αντιμετωπίζονται και όχι ως ψυχογράφημα. Αν δεν αντέχει τα πολιτικά επιχειρήματα, μπορεί κάλλιστα να μην τις διαβάζει. Τις υποδείξεις του μπορεί κάλλιστα να τις κρατήσει για τα μέλη της παράταξης του.
Εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους πολίτες, και να δρούμε με κριτήρια την κοινωνική λογοδοσία, την διαφάνεια και την προοπτική του τόπου.
Ποιος λοιπόν αντέχει την αληθινή αντιπολίτευση;

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ