Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών που δολοφόνησαν άγρια τις τρεις γυναίκες στην περιοχή του Πραγγίου Έβρου, κοντά στις όχθες του ποταμού.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, τα άτυχα θύματα, Ασιατικής καταγωγής, ήταν νεκρές 3 με 5 μέρες πριν εντοπιστούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νewpost, οι τρεις γυναίκες βρέθηκαν με δεμένα τα χέρια και τα πόδια, ενώ τις περισσότερες μαχαιριές, πέντε τον αριθμό, έχει δεχτεί το πρώτο θύμα, ηλικίας από 20 έως 30 ετών. Το άψυχο κορμί της βρέθηκε σε απόσταση 40 μέτρων μακριά από αυτά των άλλων δυο.

Το δεύτερο θύμα είναι ηλικίας 18 έως 25 ετών. Είχε δεχτεί μια μαχαιριά στο λαιμό και ήταν δεμένη πισθάγκωνα.

Το τρίτο θύμα ήταν ηλικίας μεταξύ 15 και 20 ετών, έφερε και εκείνη τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό.

Στο σημείο των δολοφονιών, οι αστυνομικοί εντόπισαν δυο μαχαίρια, που εκτιμάται πως είναι αυτά με τα οποία οι άγνωστοι χρησιμοποίησαν για να σκοτώσουν τις γυναίκες.

Το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται από την ΕΛ.ΑΣ. είναι για άγνωστο λόγο οι άτυχες γυναίκες να ήρθαν σε αντιπαράθεση με το λαθροδιακινητή τους, ο οποίος τις έφερνε στην Ελλάδα.

Οι αρχές, εκτιμούν πως οι δολοφονίες είναι αποτέλεσμα «παραδειγματισμού» προς τους άλλους μετανάστες και πρόσφυγες σε μελλοντική άρνηση καταβολής των συμφωνημένων χρημάτων για τη μεταφορά από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ